BB Capital’s Friday Feed – Edition #29

9 juni 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

SuperReturn International in Berlijn

In een zomers Berlijn kwamen deze week private equity specialisten van over de hele wereld bijeen voor het jaarlijkse SuperReturn International, dat zich met recht het grootste PE-evenement ter wereld mag noemen. Wij waren er ook dit jaar weer bij om te leren van het netwerk van duizenden LPs, GPs en PE-thoughtleaders, die zich verzameld hadden in de Duitse hoofdstad.

Deze SuperReturn bestond uit een zeer uiteenlopend en divers programma, met keynotes over thema’s als ESG, Biotech, klimaatverandering en investeren in de veranderende wereldmarkten, maar ook verrassende sprekers zoals de wereldberoemde influencer Kim Kardashian die kwam vertellen over het private equity fonds waar zij sinds enige tijd het boegbeeld van is.

Wij kregen ruimschoots de gelegenheid om fondsmanagers te ontmoeten waar wij met Fund Investments al in investeren, maar ook de verkennende gesprekken met potentiële nieuwe fondsen leverden waardevolle nieuwe insights op.

Coller Capital organiseerde een walking dinner op een speciale locatie: op het dak van de Rijksdag, met een prachtig uitzicht over de stad. 

Loyens & Loeff webinar upcoming tax developments

Vorige week hebben we deelgenomen aan een webinar van Loyens & Loeff over de do’s en don’ts rondom managementparticipaties. In onze directe investeringen participeert management vaak mee. Naast diverse juridische onderwerpen, zoals de welbekende ‘leaver-regelingen’, werd de fiscale behandeling van een managementparticipatie uitgelicht.

Veranderingen
In de komende jaren staan er meerdere veranderingen omtrent belasting van winst en vermogen op stapel staan. De tijd van florissante participatieregelingen die fiscaal gunstig waren zijn voorbij. De fiscus kijkt tegenwoordig goed naar de waarde-elementen die een participerende manager verwerft en de prijs die hij of zij hiervoor betaalt. Deze moet zakelijk zijn. Mede door de aankomende wijzigingen in Box 3 en de oplopende belastingdruk in BV’s en Box 2, zijn er andere structuren noodzakelijk om een goede balans te vinden tussen de aantrekkelijkheid van de managementparticipatie en de belangen van de fiscus. Bedankt Loyens & Loeff voor de heldere webinar.

Hier een overzicht van de Loyens & Loeff webinars 

Twee overnames door Cosmetique Totale

Afgelopen weken maakte ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale liefst twee overnames bekend. Instituut voor huidverbetering Corrie van den Boom uit Bergen op Zoom sluit zich aan bij de Cosmetique Totale groep. Dat geldt ook voor Huidtherapie van Brakel in Barneveld. Met deze beide overnames groeit Cosmetique Totale naar 70 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk.

 

Lees de persberichten over de overnames hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen