BB Capital’s Friday Feed – Edition #28

2 juni 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Varen voor het Sophia Kinderziekenhuis

Susan en Mathijs waren gisteren aanwezig bij een benefietavond voor Stichting Vrienden van het Sophia, waar we met BB Capital een tafel hebben gesponsord. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar een mooi en belangrijk doel; het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Veel dank aan IMAP International voor de uitnodiging en dank aan onze gasten voor hun aanwezigheid. Naast dat het een gezellige avond was tussen veel Rotterdamse ondernemers, is er 95.000 euro opgehaald voor onderzoek naar neonatologie. Wat een fantastisch resultaat voor het Sophia Kinderziekenhuis!

Argos Index: eerste kwartaal 2023 

Argos Wityu – een van de fondsmanagers waar we met BB Capital Fund Investments in investeren – heeft de toonaangevende Argus Index over het eerste kwartaal van 2023 gepubliceerd. Deze index volgt de waardering van niet-beursgenoteerde mid-market bedrijven in Europa en wordt sinds 2006 ieder kwartaal gepubliceerd in samenwerking met Epsilon Research, een online platform voor het beheer van fusies en overnames op beursgenoteerde ondernemingen.

De belangrijkste conclusies uit de index van het eerste kwartaal 2023:

 

  1. De Argos Index® zet de dalende trend voort naar 9.7x EBITDA, wat een beperkte daling is ten opzichte van vorig kwartaal, ondanks het laagste niveau sinds het eerste half jaar van 2020
  2. Deze trend is zichtbaar in aankoopprijzen van zowel private equity fondsen als strategische kopers, de multiple voor private equity funds ligt op 10.4x EBITDA en strategische kopers op 9.2x
  3. Het aantal transacties is licht gedaald ten opzichte van Q1 2023, met name gedreven door de “upper-mid market transacties” tussen de EUR 150 miljoen en EUR 500 miljoen
  4. 20% van de transacties in het eerste kwartaal van 2023 heeft een multiple van meer dan 15x de EBITDA; een stijging ten opzichte van de voorgaande kwartalen van 2022. De meeste van deze deals werden gesloten in de sectoren Tech/Pharma.
  5. Het aandeel van transacties met multiples onder 7x EBITDA is goed voor 18% van de geanalyseerde transacties, in lijn met Q4 2022.

Lees het volledige rapport hier

ICG: ESG ontwikkelingen in de private markten

Wij waren aanwezig bij een event van Intermediate Capital Group (ICG) over diverse ontwikkelingen op gebied van ESG in de private markten. ICG heeft zich gecommitteerd om met haar activiteiten én haar investeringen ‘Net Zero’ te zijn in 2040. Als kapitaalverstrekker kan ICG invloed uitoefenen op het behalen van ESG doelstellingen van bedrijven waarin ICG investeert. Op gebied van private equity investeringen is deze trend al langere tijd zichtbaar. In de markt van private schuldfinancieringen zijn er inmiddels innovatieve ESG leningen te verkrijgen, waarbij een onderneming een lagere rente betaalt als er vooraf vastgestelde ESG doelstellingen worden bereikt. Dit deel van de markt is nog klein, maar ontwikkelt zich snel.

Lees hier meer over de ‘Net Zero’ doelstellingen van ICG

SuperReturn Internatial in Berlijn

Wij kijken uit naar de aanstaande SuperReturn van 6 tot 9 juni in Berlijn. Eén van de grootste jaarlijkse private equity events. In de Duitse hoofdstad komt een wereldwijd netwerk van duizenden LPs, GPs en PE-thoughtleaders uit meer dan zeventig landen bijeen om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen in de markt van private equity.

 

Meer informatie hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen