BB Capital’s Friday Feed – Edition #23

28 april 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Cosmetique Totale en City Clinics bundelen krachten

De overname van City Clinics markeert een belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Cosmetique Totale. Sinds de samenwerking met BB Capital Investments in mei 2020 van start is gegaan zijn er 17 add-on acquisities gerealiseerd. Het aantal vaste behandellocaties is in drie jaar tijd ruim verviervoudigd van 11 naar 47 en het aantal shop-in-shop locaties is verdubbeld van 200 naar 400.

Met de toevoeging van de 17 Nederlandse vestigingen van City Clinics, gespecialiseerd in botox- en fillersbehandelingen (injectables), komt de Cosmetique Totale groep op een totaal van 64 vestigingen en meer dan 300 medewerkers. 

Lees hier het artikel dat Het FD schreef naar aanleiding van de overname

Sparkling Society: Jurassic Dinosaur – Park Game

Na het populaire Zoo Life: Animal Park hebben de mobile game devlopers uit Delft een nieuwe wereld in de maak: Jurassic Dinosaur: Park Game. Sparkling Society helpt gamers bij het creëren van hun eigen prehistorische paradijs, vol met dino’s en andere bewoners geïnspireerd op een wereld van zo’n 200 miljoen jaar geleden. Alvast inschrijven en een bericht ontvangen wanneer de game beschikbaar is in de App Store of de Play Store? Dat kan via de link hier beneden.
 

Hier voorinschrijven voor de nieuwste game van ons portfoliobedrijf Sparkling Society!

NVP: The Next Lunch

Op vrijdag 21 april waren wij bij de The Next Lunch (voorheen directeurenlunch) van de Nederlandse van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen in de Tolhuistuin te Amsterdam. Een lunch voor directeuren van NVP-leden én de jongste starter van kantoor.
 
Een nieuwe locatie, een nieuwe naam en een nieuw concept! Een mooie gelegenheid om kennis, inzichten en ideeën te delen tijdens een lunch in een ontspannen setting op een mooie locatie. 

Real Deals: internationale pers

De afgelopen weken was er ruimschoots aandacht voor transacties waar wij bij betrokken zijn. De eerder genoemde overname van City Clinics door Cosmetique Totale werd gepubliceerd, maar ook de eerste Britse overname van KidsKonnect, het kinderopvangsoftware platform dat wij in 2021 verkochten aan Five Arrows Capital kon rekenen op de nodige aandacht van de internationale pers.

 

Meer lezen over BB Capital op RealDeals? Kijk hier

Main Capital Partners Investors day

Afgelopen week was de Main Capital Partners Investors day in Sociëteit De Witte in Den Haag. Main Capital Partners is een van de fondsmanagers waaraan BB Capital Fund Investments een commitment heeft verstrekt. Main heeft een investment strategie gefocust op software bedrijven. Wij kregen inzicht in de performance van de verschillende fondsen van Main Capital en er waren presentaties door de CEO’s van een aantal bedrijven waarin Main Capital geïnvesteerd heeft. Tevens was er een interessante presentatie van Dr. Oliver Gottschalg, professor gespecialiseerd in private equity performance, die zijn uitgebreide onderzoek naar de performance van Main Capital ten opzichte van de markt presenteerde.

BB Capital Fund Investments: interactieve webinar op woensdag 17 mei 

In onze interactieve webinars nemen wij u in vogelvlucht mee door de highlights van het fonds. Bent u zich aan het oriënteren? Dan is een webinar een uitstekende mogelijkheid om BB Capital Fund Investments te leren kennen. Gewoon vanaf huis of op uw werkplek. De webinar duurt ca. 45 minuten. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Het eerstvolgende webinar is op woensdag 17 mei 2023 van 11:00 tot 11:45 uur. Direct aanmelden kan per email naar contact@bbcapital.nl

 

Meer weten over onze webinars? Kijk hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen