BB Capital’s Friday Feed – Edition #19

31 maart 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Terugblik Masterclass

Wij kijken terug op een succesvolle Masterclass! Inspirerende sprekers, leerzame discussies en een prikkelende panelleider. Naderhand zorgden de frisse cocktails voor geanimeerde gesprekken tijdens de borrel.

Dank aan Jort Kelder, econoom Han DieperinkRobert de Boeck Managing Director bij Antea Participaties, Marleen Dijkstra, Managing Director bij AlpInvest en Remko van der Erf, Managing Director bij Intermediate Capital Group voor jullie waardevolle bijdrage. En dank aan alle aanwezigen voor de geslaagde middag!

Volgende editie
Ondertussen is het team van BB Capital Fund Investments al weer bezig om de volgende events te organiseren. Wij houden u op de hoogte.

ESG Advanced Training (Deel I)

Deze week hebben we het eerste deel van de ESG Advanced Training van de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen) bijgewoond. ESG en duurzaamheid in de breedste zin van het woord worden steeds belangrijkere thema’s binnen de wereld van private equity.

Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)
Hoofdonderwerp tijdens de ESG Advanced Training was de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). De SFDR maakt deel uit van het Action Plan for Financing Sustainable Growth van de Europese Commissie en bouwt voort op de Sustainable Development Goals van de VN en de Overeenkomst van Parijs om de risico’s en effecten van de klimaatverandering aanzienlijk te verminderen. De SFDR heeft als doel de informatieverstrekking over de effecten op duurzaamheid aan investeerders van financiële partijen (waaronder private equity) te verbeteren.

Loyens en Loeff heeft tijdens deze dag het juridisch kader en de achtergrond geschetst en PwC heeft met een casy study verdieping toegevoegd met een focus op ESG due diligence. Het tweede deel van de ESG Advanced Training zal begin april plaatsvinden, waarbij er met name gekeken gaat worden naar hoe ESG kan helpen om risico’s te identificeren en kans te creëren.

0100 Conference Europe

Gisteren waren wij aanwezig bij de closing drinks tijdens de 0100 Conference Europe, een Private Equity conferentie in The Hoxton Hotel in Amsterdam. Hier spraken we onder het genot van een hapje en een drankje met diverse private equity professionals over ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale private equity markt. 

Meer informatie over de 0100 Conference Europe hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen