BB Capital’s Friday Feed – Edition #17

17 maart 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Masterclass: vintagejaar 2023

Op vrijdag 24 maart 2023 om 15.30 uur organiseert BB Capital Fund Investments een nieuwe Masterclass in Museum Voorlinden in Wassenaar.

Wij zijn trots om u tijdens de Masterclass van BB Capital Fund Investments een panel van gerenommeerde industry experts uit de private equity sector te presenteren. Het panel, onder leiding van Jort Kelder, combineert diverse perspectieven van de private equity markt: nationaal en internationaal, fondsbeheerders en instituten, theorie en praktijk.

Naast de eerder aan u voorgestelde Han Dieperink en Robert de Boeck nemen ook Marleen Dijkstra, Managing Director bij AlpInvest, en Remko van der Erf, Managing Director bij Intermediate Capital Group, zitting in het panel. Het thema van de Masterclass is “Wordt 2023 Private Equity’s beste vintagejaar ooit?”.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u ook verzekerd zijn van een plek in de zaal, meld u dan snel aan via contact@bbcapital.nl. Of kijk hier.

Partners Group: halfjaarlijkse macro-economische update

De halfjaarlijkse macro-economische update van Partners Group voor H1 2023 kreeg de titel “Prospects for the economy look a little brighter but uncertainty remains.” mee. Belangrijkste conclusie uit het rapport is dat het marktsentiment ten opzichte van september vorig jaar duidelijk verbeterd is. Dit werd vooral gedreven door de onverwacht veerkrachtige economische activiteit in de VS en Europa, de heropening van China en reductie in inflatie. Daarentegen is er op veel gebieden nog wel onzekerheid, zoals over krapte op de arbeidsmarkt. Partners Group verwacht dat inflatie bovengemiddeld hoog zal blijven de komende periode.

Lees het volledige rapport hier

Partners Group AGM Yearly event Vienna

Afgelopen week waren wij in Wenen voor het jaarlijkse event van Partners Group. Daar werden wij meegenomen in een deep dive in hun werkwijze; Partners Group onderscheidt zich onder meer door multi-strategie, thematisch investeren en een zeer zeer systematische werkwijze die over heel de wereld uniform is. Mede door deze consistentie weet Partners Group hun uitstekende rendementen te realiseren.

Partners Group visie

Volgens Partners Group zullen de private markten de komende jaren (tot aan 2030) gaan verdrievoudigen; private markten gaan steeds meer het publieke domein overnemen en individuele investeerders krijgen steeds meer toegang tot investeren in private sector.

BB Capital is hiring!

We’re hiring! Binnenkort hopen wij nieuwe analysten en stagiairs te verwelkomen die ons team komen versterken. Zowel op onze Direct Investments als Fund Investments afdeling. Check de carrièrepagina voor de beschikbare vacatures! Wie weet zien wij jou binnenkort voor een gesprek bij ons op kantoor in Den Haag. 

 

Bekijk de carrièrepagina en de vacatures hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen