BB Capital Investments neemt meerderheidsbelang in Flexkids

27 februari 2018

DEN HAAG – Investeringsmaatschappij BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Flexkids. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Flexkids biedt Nederlandse kinderopvang bedrijven een volledig digitaal procesmanagement (ERP) platform.

Het bedrijf uit Haarlem heeft als doelstelling om in 2020 tweederde van de Nederlandse kinderdagverblijven en jeugdinstellingen te bedienen, waarmee de positie als marktleider in de digitalisering van de kinderopvangbranche verder uitgebouwd wordt. De investering helpt om deze groeiambitie te realiseren.

Flexkids platform

‘Het Flexkids platform is een digitale hub waarop alle data van partijen die bij kinderopvang betrokken zijn zo efficiënt en makkelijk mogelijk in een beveiligde omgeving wordt verwerkt,’ aldus Michiel Cornelissen, CEO van Flexkids. ‘De software van Flexkids is volledig cloudbased, crossdevice en modulair, zodat de tools en toepassingen mee kunnen groeien met de wensen van het bedrijf, of dat nu een grote organisatie is met tientallen vestigingen, of het kleine kinderdagverblijf op de hoek. Wij bieden een volledig op de organisatie afgestemd, geïntegreerd systeem, van administratie en planning tot realtime ouder-kind contact via de Flexkids app.’

Groeiambities

In Nederland zal Flexkids naast de kinderopvang ook andere instellingen binnen het primair onderwijs aansluiten op haar platform. Daarnaast wordt de komende jaren gekeken naar de mogelijkheden in het buitenland. Het Verenigd Koninkrijk is een logische eerste stap, vanwege de overeenkomsten in de regulering van de branche. Tegelijkertijd zijn België en Duitsland interessante markten, waar men op het gebied van innovatie en digitalisering van de kinderopvang nog een slag te maken heeft. Michiel Cornelissen: ‘Elke toepassing kan in principe op ons platform worden aangesloten. Financiële software, kindvolgsystemen, kwaliteitsonderzoek of de eigen website van de kinderopvang, maar ook de nieuwste Internet of Things technieken.’

Investering in de toekomst

‘De nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk zorgt ervoor dat de branche professionaliseert en zich ook steeds beter bewust is van de cruciale rol die het vervult binnen de samenleving. Flexkids biedt met veel succes een oplossing voor het optimaliseren van de werkwijze en een beveiligde omgeving voor de vastlegging van de data. Het platform is klaar om nog verder door te ontwikkelen. BB Capital is trots en enthousiast om hier haar steentje aan te kunnen bijdragen,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments. BB Capital investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen in diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws