Beleggen in private credit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke structuur van de belegging en de betrokken partijen.

 

  1. Directe Leningen 
    Sommige investeerders, zoals institutionele beleggers of gespecialiseerde private debt-investeerders, kunnen ervoor kiezen om rechtstreeks leningen te verstrekken aan bedrijven. Dit vereist een grondige kennis van de markt en toegang tot bedrijven die financiering nodig hebben.

 

  1. Private Credit Fondsen
    Veel investeerders kiezen ervoor om te beleggen via private credit fondsen. Deze fondsen worden beheerd door gespecialiseerde fondsbeheerders die expertise hebben in het verstrekken van leningen en het beheren van kredietportefeuilles. Investeerders kopen participaties in het fonds, dat op zijn beurt het kapitaal gebruikt om leningen te verstrekken aan bedrijven.

 

  1. BB Capital Private Credit Fonds
    Het BB Capital Private Credit Fonds is een fund-of-funds voor gespecialiseerde private credit fondsen zoals hierboven beschrijven. WIj selecteren hoogwaardige private credit fondsen en investeren via ons fonds in deze fondsen, waardoor onze beleggers gespreid kunnen investeren in speciaal geselecteerde private credit fondsen.