“Private equity laat bedrijven groeien én realiseert hoge rendementen”

Willem

Een investeerder uit de regio Nijmegen deelt zijn ervaring over beleggen in private equity via BB Capital Fund Investments.

De investeerder aan het woord

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?

Wanneer je kunt leven van je rendement ben je financieel onafhankelijk. Dat lijkt mij voor een ieder een mooi streven. Het levert ook een vrijheid op die niet in geld is uit te drukken. Als je vermogen hebt, wil je ook een zo hoog mogelijk rendement realiseren. Met spaargeld is dat niet te doen. Bitcoins en ander cryptogeld vind ik een heel gevaarlijk segment, waar ik niet snel in zou beleggen omdat er geen onderliggende waarde is. Onroerend goed is voor mij een nee. Ik heb geen zin in gedoe met huurders en in een overheid die allerlei beperkende maatregelen oplegt. Beleggen in aandelen aan de beurs vind ik wel interessant. Mij is altijd geleerd dat je zoveel mogelijk moet spreiden. Datzelfde geldt voor investeren in private equity. Dat vind ik ook superinteressant, maar ik had in eerste instantie totaal geen idee hoe ik dat zou kunnen realiseren.

Waarom wilt u in private equity beleggen?

Wanneer je kijkt naar private equity, dan weet je dat er hogere rendementen te behalen zijn dan in aandelenfondsen. Als een ondernemer vermogen heeft – vaak is dat nadat hij zijn bedrijf verkocht heeft – dan komt de vraag; wat ga je met dat vermogen doen? Juist ook voor de langere termijn. Veel ondernemers willen het liefst meteen weer investeren in startups en groeiende bedrijven. 

Alleen vergt dat ongelofelijk veel tijd, research en het brengt ook een groot risico met zich mee. Negen van de tien bedrijven waar je zelf als ondernemer instapt mislukken.

Wat verwacht u van beleggen in private equity?

Bij beleggen in private equity is ook sprake van een grote betrokkenheid. En als ondernemer kijk je automatisch met ondernemersogen naar je beleggingen. Een goede ondernemer probeert zijn risico’s te minimaliseren. Private equity is heel goed in het selecteren van de zogenoemde parels. Bedrijven die vaak nog aan het begin staan van een groeicurve maar toch reeds winstgevend zijn. Wanneer die bedrijven in handen van private equity komen, zie je dat ze voortvarend kunnen doorgroeien, al dan niet door overnames. Zo kunnen hogere rendementen gerealiseerd worden dan in aandelen. Dat is eigenlijk de enige les die je moet kennen.

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?

Het was voor mij onmogelijk om in private equity te beleggen, want dat was alleen weggelegd voor grote institutionele beleggers, althans dat dacht ik. Totdat ik tijdens een oriëntatiegesprek met BB Capital geconfronteerd werd met het feit dat het ook als individuele belegger mogelijk is om in private equity te participeren.

 

 

Waarom heeft u specifiek voor BB Capital gekozen om in private equity te beleggen?

Wij waren in gesprek over de verkoop van mijn eigen bedrijf. Zij hebben mij een goed bod gedaan waar ik op ben ingegaan. Toen we het due dilligence onderzoek ingingen viel mij op hoe professioneel zij te werk gaan. De wijze waarop zij uiterst sophisticated en uitvoerig het boekenonderzoek hebben uitgevoerd, pleitte ook voor hun fonds. Ik dacht, als zij ook zo kritisch kijken naar hun eigen fonds en het op die manier behandelen, dan is mijn vertrouwen enorm groot.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Ontvang de uitgebreide brochure

Meer verhalen van investeerders?

Neem contact op en maak een afspraak

Meer investeerders

“Private equity is onderdeel
van investeringen voor…“

MICK

Jonge ondernemer Mick deelt zijn visie op een moderne beleggingsportefeuille en doelstellingen voor private equity.

“Private equity gaat voor mij
ook om het helpen van…”

INVESTEERDER

Een ondernemende investeerder uit de regio Haaglanden deelt zijn ervaringen met private equity.
“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht.”

MARK & EDWIN

Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.