“private equity gaat voor mij ook om het helpen van andere ondernemers met een ambitie.“

INVESTEERDER

Een ondernemende investeerder uit de regio Haaglanden deelt zijn ervaringen met private equity.

De investeerder aan het woord

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?

Ik heb twee concrete doelstellingen. Ten eerste het behoud van vermogen en een zekere groei. Je wilt niet achteruit gaan lopen. Ten tweede wil je iets kunnen doen voor de maatschappij. Met private equity kan ik deze doelstellingen het beste combineren.

Waarom wilt u in private equity beleggen?

Private equity staat vaak dichtbij de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd. Dat geeft een vorm van transparantie die je bij andere vormen van vermogensbeheer veel minder hebt. Ik heb mogelijkheden bij grootbanken bekeken, maar ben daar nooit ingestapt. Stapels papieren. Hoge kosten. Daar krijg ik geen goed gevoel bij. Bij private equity is er ook een kans om vaardigheden en kennis indirect te gebruiken voor de ontwikkeling van de bedrijven waarin wordt geparticipeerd. Vanuit investeringsobjectief verwacht ik een stabiel hoog rendement. Maar aan de

andere kant is het, mede door het fonds en de bedrijven die je kiest, ook een manier om goed te doen voor mens en milieu. Ook jonge ondernemers die met een geweldig idee komen kun je ondersteuning bieden. Mensen een kans geven die ze anders niet zouden krijgen, dat vind ik belangrijk. Verschillen die je alleen met beleggen in private equity kunt maken. Je hebt er als investeerder natuurlijk minder vat op, maar je hebt toch het gevoel dat je bijdraagt aan het succes van een onderneming. We zijn niet op aarde om alleen maar geld te verdienen, maar ook om dingen goed te kunnen doen.

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?

Fund Investments spreidt over verschillende andere fondsen. Er is een relatief lage toetredingsdrempel. En de wijze waarop BB Capital zich presenteert spreekt mij zeer aan. Zowel op de website als persoonlijk. Dat was voor mij doorslaggevend. Mijn vragen werden, ondanks de huidige omstandigheden, persoonlijk, in een Microsoft Teams

meeting beantwoord. In de hele benadering klinkt de professionaliteit en expertise door. Daarnaast beschikt BB Capital over een groot netwerk. Ook binnen de fondsen waarin Fund Investments actief is, zijn de mensen van BB Capital vaak vertegenwoordigd. Het is echt een ‘trustworthy partner”. Daarbij wordt ook nog eens alles voor je geregeld. Je hebt er als het ware geen omkijken naar. Gelukkig maar, want ik ben zelf mede-eigenaar van een succesvol bedrijf in oplossingen voor proces- en verbrandingstechniek. Daar wil ik uiteraard mijn tijd aan besteden. Wij zijn onze focus steeds meer aan het verleggen naar renewable energy. Wij proberen de CO2 footprint in de industrie te verlagen. Dat doen we door oplossingen te bieden om fossiele brandstoffen uit te faseren en daarvoor komen “groene” brandstoffen zoals ammoniak (als waterstofdrager) & waterstof – toch de heilige graal – steeds meer in de plaats.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Ontvang de uitgebreide brochure

Informatiebijeenkomst bijwonen?

Neem contact op en maak een afspraak

Meer investeerders

“Wij investeren met een lange termijn visie voor de familie.”

ERIK

Een succesvolle ondernemer uit de regio Zeeuws-Vlaanderen, deelt zijn visie en investeringsobjectieven.
“Met de huidige rentestanden
wil je geld natuurlijk niet…”

MIKE

Een investeerder uit het Gooi deelt kennis en ervaringen over verschillende beleggingscategorieën.
“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht.”

MARK & EDWIN

Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.