Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Gespreid investeren in private equity via BB Capital Fund Investments

Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Om de hoge rendementen van private equity te behalen is diepgaande kennis van de private equity sector onontbeerlijk. De private equity sector is een besloten wereld: ontoegankelijk, complex en onoverzichtelijk. Fondsselectie is tijdrovend, selectiecriteria zijn complex en succesvolle fondsen zijn niet toegankelijk voor het brede publiek. Om het rendement van een private equity portefeuille te optimaliseren is veel kapitaal benodigd, want door de continue ingroei en uitfasering van fondsen ligt het efectief rendement voor een individuele investeerder lager dan de beloofde fondsrendementen.

Wat biedt BB Capital Fund Investments?

BB Capital Fund Investments biedt individuele investeerders eenvoudig toegang tot private equity met een uniek fonds. Dit fonds investeert uw vermogen onafhankelijk, gespreid en langjarig in de private equity sector:

 • BB Capital Fund Investments gaat op continue basis investeringsmandaten aan met exclusief geselecteerde fondsen binnen de Europese private equity markt.
 • BB Capital Funds Investments profiteert hierdoor van hoge rendementen tegen een goed gespreid risico.
 • BB Capital Fund Investments richt zich op kwalitatief hoogstaande fondsen die uitgebreid zijn getoetst aan strenge selectiecriteria.
 • BB Capital Fund Investments is een fonds met een onbeperkte looptijd. De omvang van het kapitaal blijft in stand, waardoor het rendement continu wordt geoptimaliseerd.
 • BB Capital Fund Investments keert het jaarlijkse rendement op termijn uit, wat u naar keuze kunt herinvesteren in het fonds. Instappen is jaarlijks mogelijk. Uitstappen wordt door het fonds gefaciliteerd.
 • Uw inleg wordt geïnvesteerd in de bestaande portefeuille zodat uw kapitaal meteen gaat renderen.

Deelname is mogelijk vanaf EUR 250.000

Uw investering wordt automatisch gespreid in:

 • 15-20 private equity fondsen en in meer dan 300 bedrijven
 • Europese fondsen met hoge toetredingsdrempel
 • Verschillende ‘vintage’-jaren door continue herinvestering

Voor wie is BB Capital Fund Investments?

 • Vermogende particuliere beleggers hebben met BB Capital Fund Investments een alternatief voor de beurs en private vastgoedfondsen. Het lange-termijn rendement van private equity is aantrekkelijk en daarbij zorgt de lagere volatiliteit voor rust in de portefeuille, zeker in het huidige beursklimaat.
 • Professionele investeerders en family offices hebben via BB Capital Fund Investments toegang tot Europese buy-out fondsen met een hoge toetredingsdrempel. Deze fondsen zijn anders mogelijk niet toegankelijk.
 • Multi-family offices en vermogensbeheerders zien BB Capital Fund Investments als professionele partner waaraan het beheer van het private equity vermogen wordt uitbesteed.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan meer informatie aan, of neem rechtstreeks contact met ons op.

Een aantrekkelijk rendement in vergelijking met direct investeren in private equity

Deelname aan BB Capital Fund Investments is ook aantrekkelijk in vergelijking met direct investeren in venture capital of kleinere private equity fondsen, omdat uw deelnamesom direct wordt geïnvesteerd in de onderliggende portefeuille. Indien u zelf investeert in private equity fondsen, heeft u te maken met een ingroeiperiode van 5 jaar die fondsen hanteren om hun portefeuille op te bouwen. Voor u als individuele investeerder heeft dit een negatief effect op uw effectieve rendement tot wel 50% van het fondsrendement.

Duurzaam een hoger rendement
Tijdens de periode van uitfaseren van een dergelijke portefeuille wordt uw kapitaal doorgaans teruggestort. U dient dit vervolgens zelf opnieuw te herinvesteren in andere fondsen. Bij BB Capital Fund Investments wordt het kapitaal continu geherinvesteerd, waardoor uw deelnamesom dus altijd blijft renderen. Hierdoor behaalt u duurzaam een hoger rendement dan zelf investeren in private equity fondsen. Dat is volgens BB Capital private equity made easy.

Door participaties te combineren kunt u uw eigen risico-rendementsprofiel bepalen

Gewone participaties

 •   Volledig meedelen in rendementsdoelstelling van 10-15% per jaar
 •   Minimale investeringsperiode van 11 jaar
 •   Keuze voor uitbetalen of herinvesteren van dividend

Preferente participaties

 • 5% vast jaarlijks uitgekeerd rendement
 • Eerste in range voor terugbetaling na uiterlijk 8 jaar
 • Maximaal 30% preferente participaties op fondsniveau

De voordelen voor u als investeerder 

 • Eenvoudig toegang tot kwalitatief hoogstaande fondsen in de Europese private equity markt.
 • Direct investeren in een gespreide portefeuille van 15-20 private equity fondsen en meer dan 300 onderliggende bedrijven.
 • Stabiele lange termijn rendementsdoelstelling van 10-15% per jaar na fondskosten.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

U bent benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan meer informatie aan, of neem rechtstreeks contact met ons op.