“Er bestaat voor mij eigenlijk geen alternatief.”

WOUT

Een Nederlandse investeerder woonachtig in Ethiopië vertelt over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments.

De investeerder aan het woord

Waarom wilt u in private equity beleggen?

Ik wil mijn vermogen zoveel mogelijk spreiden en dat kan in verschillende beleggingscategorieën. Mijn portefeuille is opgebouwd uit vastgoed, het kapitaal van mijn bedrijf, private equity en nog een aantal andere beleggingen. Qua spreiding is een investering in private equity binnen je portefeuille ideaal. 

Wat verwacht u van het beleggen in private equity?

Private equity is in mijn ogen een stabiele en goed renderende categorie. Het heeft zich in de afgelopen jaren op die manier bewezen, dus dat is ook mijn verwachting voor de toekomst. Ook verwacht ik dat ik er geen omkijken naar heb. Als je als ondernemer een bedrijf runt, zoals ik, heb je geen zin of tijd om de hele dag alles in de gaten te houden.  

Welke alternatieven om in private equity te beleggen heeft u onderzocht?

Het verhaal over hoe ik bij BB Capital terecht ben gekomen is eigenlijk heel grappig. Ik had mijn vastgoed geherfinancierd en voor het vrijgekomen vermogen moest ik een bestemming vinden. Ik kocht een Excel database via internet waar van A tot Z alle private equity partijen in opgenomen waren. Ik begon bij de letter A en kwam al snel bij de B terecht, daar stond BB Capital. Ik las me in over het fund-in-fund en de evergreenstructuur. Dat leek me aantrekkelijker dan een fonds dat rendement maakt volgens de hockeystickcurve. Je geld is altijd volledig belegd met de evergreenstructuur. 

Daarnaast hadden een aantal van de voor mij interessante andere fondsen een erg hoge instapdrempel, maar ik kwam erachter dat het BB Capital fund-in-fund ook in sommige van die grote partijen investeert. Dat ik via BB Capital wél in een kwalitatief hoogwaardig fund-in-fund kon investeren was voor mij doorslaggevend.

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?

Spreiding, een goed rendement en weinig omkijken ernaar hebben. Die combinatie is natuurlijk het meest moeilijk. Ik vind het gewoon fijn dat ik weet dat er wat mee wordt gedaan, maar dat ik daar zelf niet actief mee bezig hoef te zijn. Zelfs als dat ten koste zou gaan van een paar procent rendement. Dus stel dat ik in een categorie zou kunnen investeren waar ik wel de hele dag mee moet bezig zijn en dat ik hoger rendement kan halen, dan zou mij dat om het even zijn. 

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?

Vooral de evergreenstructuur, waar we het eerder over hadden, en de spreiding. De spreiding is in mijn ogen heel belangrijk om zoveel mogelijk risico’s af te dekken. Dat is hetzelfde als met aandelen, je kan in één aandeel stappen of je kan in indexfondsen gaan. Dan beleg ik ook liever in indexfondsen. Ik wil op een redelijk stabiele manier beleggen. Ook verkies ik het investeren in een fund-in-fund boven het investeren in een regulier investeringsfonds. Stel dat je in een regulier fonds investeert, een portfolio gevuld met vijf á tien bedrijven, dan zou ik toch die vijf of tien bedrijven wat meer in de gaten houden. 

Ik vind dat prettig aan de brede spreiding binnen een fund-in-fund, dat je niet direct hoeft te weten welke bedrijven erachter zitten.  

Waarom heeft u specifiek voor BB Capital gekozen om in private equity te beleggen?

Er bestaat voor mij eigenlijk geen alternatief, althans ik heb het alternatief niet kunnen ontdekken. Toen ik over fund-in-fund las was ik gelijk enthousiast. Soms denk ik wel; het is zo’n goed model, waarom heeft niemand anders dat? Je geld is bij BB Capital direct aan het werk. Na het herfinancieren van mijn vastgoed had ik mijn kapitaal beschikbaar, dus dan wil je het volledig inleggen. Als ik dan een ton inleg en anderhalve ton opzijzet… Om die anderhalve ton over drie jaar gespreid in te leggen, dat heeft in mijn ogen geen nut.  

Er zal altijd een risicofactor zijn bij investeren en beleggen. Het nieuws dat BB Capital vanaf het eerste kwartaal van 2024 de mogelijkheid biedt om tussentijds dividend uit te laten keren, is natuurlijk een hele positieve bijkomstigheid. Toen ik begin 2022 instapte stond dit voor 2026 op de planning, dat het al twee jaar eerder mogelijk is, versterkt alleen maar mijn vertrouwen. Als ik in andere beleggingscategorieën zou kunnen investeren via BB Capital sta ik daar zeker voor open.   

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Ontvang de uitgebreide brochure

Informatiebijeenkomst bijwonen?

Neem contact op en maak een afspraak

Meer investeerders

“Wij investeren met een lange termijn visie voor de familie.”

ERIK

Een succesvolle ondernemer uit de regio Zeeuws-Vlaanderen, deelt zijn visie en investeringsobjectieven.
“Met de huidige rentestanden
wil je geld natuurlijk niet…”

MIKE

Een investeerder uit het Gooi deelt kennis en ervaringen over verschillende beleggingscategorieën.
“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht.”

MARK & EDWIN

Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.