DEN HAAG – BB Capital Investments heeft zich ten doel gesteld om vermogende particulieren toegang te bieden tot private equity. Door de sector beter inzichtelijk te maken verwacht de investeringsmaatschappij deze aantrekkelijke beleggingscategorie toegankelijker te maken. In dat kader wordt de Private Equity Bibliotheek gelanceerd. Han Dieperink, voormalig Chief Investment Officer bij Rabobank, heeft zich als Senior Advisor aan dit initiatief verbonden.

BB Capital Investments is een investeringsmaatschappij met een focus op private equity investeringen. Wereldwijd hebben investeringsmaatschappijen ruim 4.000 miljard dollar aan private equity vermogen onder beheer. In Nederland is investeren met privaat kapitaal nog altijd omgeven door enige mysterie en onduidelijkheid. ‘Dat is nergens voor nodig,’ vindt Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital: ‘Private Equity is al tientallen jaren een gewaardeerde beleggingscategorie met een relatief hoog rendement.’

In de consultancy, de juridische sector en ook in veel financiële sectoren is goede digitale kennisvoorziening steeds vaker regel dan uitzondering. Van Koeveringe: ‘In private equity is er nog sprake van een hiaat in kennisvoorziening, waardoor de beleggingscategorie gesloten blijft voor particuliere investeerders. BB Capital wil met haar bibliotheek graag een begin maken om die achterstand in te lopen. Private equity producten zijn al lang geen niche meer. Door de juiste informatie beschikbaar te maken, kan iedereen zijn kennis vergroten en met private equity vertrouwd raken.’

Han Dieperink, voormalig Chief Investment Officer van de Rabobank, zal zich als Senior Advisor inzetten om het initiatief van BB Capital tot een succes te maken. Dieperink: ‘Ik ga BB Capital en haar cliënten inzicht bieden over de rol die private equity in een beleggingsportefeuille kan spelen. Daarnaast zal ik met enige regelmaat economische, sociale en politieke trends analyseren die van invloed zijn op de financiële markten.’ De bijdragen van de beleggingsspecialist zullen gedurende het jaar verschijnen als artikelen in de bibliotheek en op andere digitale kanalen.

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments is vorig jaar onder het motto ‘Private Equity made easy’ gestart met een fund-of-funds. Daarnaast richt BB Capital zich op direct investments en private funds voor private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.