BB Capital neemt meerderheidsbelang in circulair IT-bedrijf Infradax

19 juni 2020

DEN HAAG – BB Capital Investments heeft een meerderheidsbelang genomen in Infradax, specialist in circulaire IT-oplossingen. Dat maken beide partijen vandaag  bekend. Het bedrijf uit Amersfoort zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van haar unieke marktpositie in Nederland en Europa.

Infradax levert verschillende diensten die de levensduur van IT-systemen verlengen, waardoor organisaties de kosten van hun netwerkinfrastructuur en datacenters kunnen verlagen. ‘IT-systemen worden vaak om de drie tot vijf jaar vernieuwd, meestal omdat de Service Level Agreements dan aflopen. Maar de huidige apparatuur gaat steeds langer mee. Door de Third Party Maintenance van Infradax kan de levensduur met een aantal jaar verlengd worden. Door deze systemen te combineren met vernieuwing van andere infrastructuur daalt de totale “cost of ownership”. Dat is kostenefficiënt en duurzaam,’ aldus Tjeerd van ’t Veld, Managing Director van Infradax.

Unieke positie

‘In de Benelux, maar ook in Frankrijk en Duitsland, hebben we een unieke propositie’, zegt Van ’t Veld. Infradax is ook een “gewone” reseller die nieuwe producten en projecten levert; het heeft onder andere de platinum-status van Dell, EMC en Lenovo. ‘Daarnaast kunnen wij datacenter-hardware opkopen en daar services aan toevoegen. Dat maakt ons uniek. Er zijn natuurlijk meer resellers en dienstverleners die zich met de circulaire economie bezighouden, maar die richten zich vaak op werkplekken. Wij zijn gespecialiseerd in de groeiende sector van datacenter-hardware. Onmisbaar voor elke branche. Van MKB tot enterpriseniveau. Met de investering van BB Capital hebben wij een financiële en strategische partner om onze internationale groeiambities te verwezenlijken.’ Infradax biedt naast Third Party Maintenance ook eigen oplossingen voor het aanleggen en beheren van cloud computing infrastructuren.

Groeiende sector

‘Het service aanbod van Infradax is divers, maar met een duidelijke focus op het optimaliseren van datacenters en cloudcomputing, een sterk groeiend onderdeel van de IT-sector, die op zichzelf nog steeds zeer gefragmenteerd is. Wij zijn verheugd om te participeren in Infradax, om samen een sterke en duurzame onderneming te bouwen, zowel door autonome groei als ook via meerdere vervolgacquisities in Nederland en daar buiten,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws