BB Capital lanceert het Textiel Innovatie Fonds

26 mei 2016

DEN HAAG – BB Capital Investments lanceert een nieuw fonds voor bedrijven in de textielsector. Het Textiel Innovatie Fonds (TIF) stelt initieel 5 miljoen euro groeikapitaal beschikbaar aan bedrijven met textiel als basis voor innovatie. Van vezeltechnologie tot software, van recycling en e-commerce tot design, mass customization en wearables.

Het TIF heeft als doel het huidige ondernemersklimaat voor het ontwikkelen van duurzame, nieuwe technologieën in de textielbranche te  versterken. ‘Textiel is een sector met een eeuwenoude geschiedenis. Dat is de ideale backbone voor groei en innovatie.’ aldus Susan van Koeveringe, fundmanager en CEO van BB Capital Investments.

Internationale focus

Het fonds heeft een focus op bedrijven gevestigd in de Benelux, maar sluit de rest van de wereld niet uit. Van Koeveringe: ‘innovatie is grenzeloos en precies dat is waar het TIF voor staat. Het fonds is op zoek naar ondernemers die mogelijkheden zien. De basis, dat is gezond verstand, maar de drive zal altijd zijn: streven naar nieuwe ontwikkelingen waarmee de textielsector voortgestuwd wordt in de ongekende mogelijkheden van deze tijd.’

Groeikapitaal

De minimale inbreng van kapitaal door het TIF is 500 duizend euro tot mogelijk enkele miljoenen. TIF verstrekt groeikapitaal: risicodragend vermogen om de groei van ondernemingen te faciliteren en te versnellen. Het fonds levert kennis, netwerk en kapitaal aan bedrijven die met hun innovatie de stap kunnen zetten naar volwassenheid. Dit betekent dat een start-up niet in aanmerking komt, maar zodra het bedrijf groeit tot ‘scale up’, is het bij het TIF aan het juiste adres.

Fundmanagement

Het initiatief voor het nieuwe fonds is afkomstig van een ondernemersfamilie met een lange geschiedenis in de Nederlandse textielindustrie. Zij zijn als cornerstone investeerder bij het TIF betrokken. Het fonds heeft een open structuur, zodat andere investeerders zich bij dit initiatief kunnen aansluiten. BB Capital Investments is als oprichter verantwoordelijk voor het fundmanagement en aanspreekpunt voor zowel bedrijven als media. BB Capital Investments uit Den Haag is een investeringsmaatschappij ‘voor en door’ ondernemers en familiekapitaal.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws