BB Capital Investments neemt belang in Travel Health Group

21 juni 2017

DEN HAAG – Investeringsmaatschappij BB Capital heeft een belang genomen in de Travel Health Group (THG). Dat maken beide partijen vandaag bekend. THG krijgt met de investering de mogelijkheid om haar positie als marktleider in anti-insecten producten en travel healthcare innovaties verder uit te bouwen.

Het doel van de investering is om de omzet in de komende vier jaar te verdubbelen, ondermeer door het uitbreiden van de buitenlandse activiteiten. THG biedt met werkmaatschappij Tropicare en premium merk Care Plus een complete lijn voor de gezondheidsbescherming van reizigers. Het meest bekend zijn de EU-geregistreerde DEET anti-insecten producten en de geïmpregneerde klamboes ter preventie van malaria en andere infectieziekten.

Europese expansie

‘Met de participatie van BB Capital hebben wij de ruimte om onze internationale groeistrategie verder uit te rollen,’ zegt Arnoud Aalbersberg, CEO van de Travel Health Group. ’De producten van Care Plus zijn in heel Europa te koop via een uitgebreid retailnetwerk en in een internationale webshop. Daarnaast zijn onze populairste producten als white label te verkrijgen. We zijn uniek met onze 7 geregistreerde DEET-formuleringen in Europa. Die USP’s gaan ervoor zorgen dat wij onze huidige omzet van 10 miljoen in vier jaar tijd gaan verdubbelen.’

Van vader op zoon

Het hoofdkantoor van de Travel Health Group is gevestigd in Almere. Het bedrijf werd in 1988 onder de naam Primmed BV opgericht door Aalbersberg Sr. als een farmaceutische groothandel in reizigersvaccins. Onder leiding van Arnoud Aalbersberg zijn in 1992 de labels Tropicare en Care Plus geïntroduceerd. Reizigers ontzorgen is de missie van THG: de combinatie van informatie over de gezondheidsrisico’s, educatie (van o.a. winkelpersoneel) en de best werkende producten zijn de basis voor het succes. In 1999 nam Aalbersberg het bedrijf over van zijn vader en werd ingezet op internationale expansie. De Travel Health Group is daarmee uitgegroeid naar 16 medewerkers met verkooppunten in bijna 30 landen.

Impact investment

‘De Travel Health Group is een onderneming met ambitieuze doelstellingen en bewezen resultaten. In combinatie met serieuze maatschappelijke betrokkenheid en de kwaliteit van het management, zijn dat de pijlers geweest waarop wij de keuze hebben gemaakt om te investeren,’ aldus Susan van Koeveringe van BB Capital Investments. De investering ligt daarmee in lijn met recente andere impact investments die het fonds uit Den Haag in de afgelopen periode heeft gedaan. BB Capital investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen in diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws