DEN HAAG – BB Capital Fund Investments heeft in het eerste jaar 22 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De tweede toetredingsronde voor het Fund of Funds van de Haagse investeringsmaatschappij is nu geopend voor voorinschrijvingen.

In het eerste jaar na de opening van het Fund of Funds van BB Capital is 22 miljoen euro opgehaald, waarvan reeds 80 procent geïnvesteerd is. ‘Wij komen hiermee onze belofte aan onze investeerders na, om vanaf de start het kapitaal daadwerkelijk te investeren in private equity. Want alleen geïnvesteerd kapitaal kan rendement opleveren voor onze investeerders,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital. Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat gestort kapitaal in een private equity fonds effectief geïnvesteerd is. Een hoge concentratie dry powder (niet geïnvesteerd kapitaal) heeft een negatieve impact op het uiteindelijke rendement voor investeerders.

Rustige haven in een woelige markt
In de huidige markt biedt private equity een rustige haven voor beleggers en kansen om goede rendementen te behalen. Ook na de dotcom crisis en de financiële crisis bleven private equity rendementen zeer aantrekkelijk. Het fonds van BB Capital heeft de ambitie om de komende jaren door te groeien naar 200 miljoen euro.

Private Equity toegankelijk maken
BB Capital Investments heeft zich ten doel gesteld om vermogende particulieren toegang te bieden tot private equity. Door de sector beter inzichtelijk te maken verwacht de investeringsmaatschappij deze beleggingscategorie toegankelijker te maken. In dat kader is onlangs een Private Equity Bibliotheek gelanceerd en worden jaarlijks diverse events georganiseerd waarbij potentiële investeerders welkom zijn om via workshops en sprekers kennis te nemen van de mogelijkheden die beleggen in private equity biedt. Han Dieperink, voormalig Chief Investment Officer bij Rabobank, heeft zich als Senior Advisor aan deze initiatieven verbonden

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments is vorig jaar onder het motto ‘Private Equity made easy’ gestart met een fund-of-funds. Daarnaast richt BB Capital zich op direct investments en private funds voor private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

Meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier.