BB Capital Fund Investments groeit naar ruim 80 miljoen euro

18 januari 2022

DEN HAAG – Het fondsvermogen van BB Capital Fund Investments zal in 2022 doorgroeien tot ruim 80 miljoen euro. Hiermee voldoet het ‘fund of funds’ van de Haagse investeringsmaatschappij ruimschoots aan de ambities die bij de oprichting in 2019 zijn uitgesproken.

Tijdens de recente investeringsronde, die in december 2021 werd afgerond, heeft BB Capital Fund Investments meer dan 25 miljoen euro opgehaald. Daarmee is het totale opgehaalde kapitaal gegroeid tot ruim 60 miljoen euro. Het jaar wordt zodoende afgesloten boven de doelstelling, wat tekenend is voor de grote interesse in beleggen in private equity en in BB Capital Fund Investments in het bijzonder. Het kapitaal is bijeengebracht door meer dan 100 particuliere investeerders en family offices. BB Capital Fund Investments heeft sinds de oprichting in 2019 een jaarlijks rendement van 15,5% behaald.

BB Capital Fund Investments heeft sinds de oprichting in 2019 een jaarlijks rendement van 15,5% behaald.

BB Capital Fund Investments investeert direct in speciaal geselecteerde, kwalitatief hoogstaande private equity fondsen. ‘Meer dan 90% van het aanwezige fondsvermogen is daadwerkelijk geïnvesteerd, zodat het ‘aan het werk’ is om rendement te leveren voor onze investeerders, dat is anders dan bij andere fondsen, waarbij een aanzienlijk deel van het gecommitteerde kapitaal niet geïnvesteerd is en als zogeheten ‘dry powder’ in de opslag staat. En dus ook niet rendeert.’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments.

Optimale fondsomvang

Susan van Koeveringe: ‘Het fonds is doorgegroeid naar ruim 60 miljoen euro opgehaald kapitaal. Dat is in lijn met het vooraf bepaalde groeitempo van rond de 20 miljoen euro per jaar. Wij bieden investeerders graag de ruimte om op een goed moment in te stappen en door onze kwalitatief hoogwaardige fondsen is er de mogelijkheid om dit nieuwe kapitaal op de juiste manier te investeren. De uiteindelijke, optimale fondsomvang ligt tussen de 200 en 300 miljoen. Wanneer de omvang nog veel groter wordt, doet dat eigenlijk niets meer voor je rendement; je bent dan namelijk al vertegenwoordigd in voldoende fondsen voor spreiding. Nog meer fondsen betekent dat je niet meer kunt outperformen. Met onze kennis en expertise kunnen wij een selectie maken die beter presteert dan het gemiddelde. Dat is waar wij het voor doen.’


Private Equity Made Easy
In meerdere private equity fondsen participeren, met behoud van de kennis en ervaring van hun eigen, vertrouwde investeringsmaatschappij. Dat was een wens van investeerders en vermogende families binnen het netwerk van BB Capital. Als antwoord op deze wens is in 2019 Fund Investments ontstaan onder het motto Private Equity Made Easy. Fund Investments is een zogeheten fund-of-funds, waarbij het fondsvermogen gespreid geïnvesteerd wordt in een portefeuille van andere beleggingsfondsen. Het is opgebouwd volgens een evergreen structuur, waarbij toe- en uittreden mogelijk is. Van Koeveringe: ‘Private Equity staat bekend als een zeer aantrekkelijke, maar moeilijk toegankelijke beleggingscategorie. Via Fund Investments kan investeren in private equity makkelijk en overzichtelijk binnen één gespreide portefeuille, zodat de investeerder profiteert van een stabiel hoog rendement.’


Maandelijks instappen
Vanaf dit jaar is het voor investeerders mogelijk om maandelijks in te stappen, wat uniek is voor private equity. In het voorjaar en in het najaar organiseert BB Capital diverse informatiebijeenkomsten waarbij potentiële investeerders op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met investeren in private equity en de mogelijkheden die Fund Investments biedt.

 

Meer ervaren over de mogelijkheden om te investeren in BB Capital Fund Investments? Klik hier

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws