BB Capital’s Friday Feed – Edition #18

23 maart 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Updates vanuit de fondsen

Deze week zijn een hoop webinars geweest van de fondsen waarin wij investeren met BB Capital Fund Investments. Zo hebben we de webinars van KKR, Coller Capital en Schroders Capital bijgewoond.

Updates
Al deze fondsen hebben ons een updates gegeven over de ontwikkelingen binnen de fondsen en de bedrijven waarin zij investeren, hun visie op de markt en de recente ontwikkelingen die er spelen. Dit gebeurt door middel van presentaties van Chief Investment Officers en Investment Managers en diverse paneldiscussies waarin verschillende expertises samenkomen.

Activiteiten die voor ons in het teken staan van doorgaande fondsselectie procedures. Benieuwd hoe dat precies werkt? Vorige maand vertelde onze Managing Partner Susan van Koeveringe uitgebreid hierover tijdens een interview.

 

Lees het interview met Susan van Koeveringe

Private Equity als ultieme inflatiehedge

De beste bescherming tegen inflatie is een hoog rendement. Van alle beleggingscategorieën behaalt private equity op lange termijn het hoogste rendement. Op dit moment is het zelfs de enige beleggingscategorie waar het prognoserendement in de buurt komt van de extreme inflatie van de afgelopen tijd. Dat rendement kan alleen worden behaald door daadwerkelijk belegd te zijn. In private equity.

Econoom Han Dieperink, senior advisor van BB Capital, zet in een artikel voor onze bibliotheek uiteen hoe private equity in tijden van inflatie kan fungeren als inflatiehedge.

Lees het volledige artikel hier

Masterclass: Private Equity

Vanmiddag wordt in Museum Voorlinden in Wassenaar de Masterclass Private Equity gehouden. Het thema is ‘Wordt 2023 Private Equity’s beste vintagejaar ooit?’

Het panel staat onder leiding van Jort Kelder en combineert diverse perspectieven van de private equity markt: nationaal en internationaal, fondsbeheerders en instituten, theorie en praktijk. Onze industry experts zijn econoom Han Dieperink, Robert de Boeck Managing Director bij Antea Participaties, Marleen Dijkstra, Managing Director bij AlpInvest en Remko van der Erf, Managing Director bij Intermediate Capital Group. Natuurlijk verschijnt in de volgende Friday Feed een uitgebreid verslag over deze bijeenkomst voor wie er niet bij kon zijn. 

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen