Susan’s winter favorites #1

29 december 2023

Het jaar is bijna om! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om 2023 de revue te laten passeren. Deze week deel ik mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? 

Looking back at 2023

Misschien herinnert u het zich nog wel van uit de Summer Favourites, waarin ik sprak over twee marathons in het jaar: de run van januari tot aan de zomer en die van september tot aan het einde van het jaar. Inmiddels zijn we al aan de eindsprint van marathon nummer twee begonnen. 

Mijn hoogtepunten uit het eerste half jaar? Allereerst ons Signature Event exclusief voor investeerders. Ik geniet nog elke keer wanneer de aftermovie voorbijkomt; u bekijkt hem hier. Maar ook de overname van City Clinics door ons portfoliobedrijf Cosmetique Totale was een milestone om te vieren. Alle ins and outs leest u in het persbericht. Tot slot waren er de Annual General Meetings van fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in participeren. Inspirerende events in onder andere Londen en Parijs.
Van het bezoek aan de investor’s day van BC Partners is mij naast hun goede performance (de eerste exit deed ruim IRR 33%) ook bijgebleven hoe zij de focus leggen op het tranformeren van traditionele bedrijfsprocessen door middel van AI. Een van dé inspiratiebronnen voor onze eigen Masterclass met dit onderwerp in november. Onze host Jort Kelder ging na deze Masterclass in gesprek met de gasten, waaronder AI-specialist Job van den Berg, beluister de opname hier terug.
Na de zomer stonden we meteen aan de start van marathon twee. Maar nu met een grotere ploeg! Wat een plezier om het team aan te vullen met Victoria, Thanee, Vanessa, Esmee, Jana en Julian! Echt een genot om te zien hoe het team met deze nieuwe talenten aan boords elke dag weer het beste uit zichzelf naar boven weet te halen. Naast buitengewoon gedreven professionals zijn het bovenal ook gewoon erg leuke mensen. Neem nog eens een kijkje op de teampagina via deze link.

We waren wederom in staat om goede resultaten te behalen met BB Capital Fund Investments. Zo kunnen we in 2024 starten met het uitkeren van kwartaaldividend; een unieke propositie voor private equity beleggers. En een belangrijke stap richting ons doel om Private Equity toegankelijker te maken en de investering als maatwerk in kunnen richten. Hoe we dit precies doen? Bekijk de explainervideo.

Dit najaar introduceerden we ook het BB Capital College, waarbij we inspiratie naar kantoor brengen. Ocean Race-schipper Jelmer van Beek mocht het spits afbijten en wist ons team treffend te raken op onderwerpen als leiderschap, doorzettingsvermogen en ambitie. Het gesprek wat ik met Jelmer heb gehad staat in onze stories. Nog eens bekijken? Volg deze link. Wat heeft het volgende college in petto?

Naast keihard werken is het ook belangrijk om als team samen te vieren. Onze “Christmas Party at the Office” kende een spectaculaire workshop sabreren en een heerlijk vijfgangen diner o.l.v. chefkok Cheffrey.

Traditiegetrouw haalden we met elkaar herinneringen op van het afgelopen jaar en maakten we samen plannen en voornemens voor het nieuwe jaar. Meer over deze plannen en voornemens in mijn gloednieuwe Susan’s Winter Favorites: Looking forward to 2024 van 5 januari… to be continued

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen