Susan’s Summer Favorites

11 augustus 2023

Het is zomer! Tijd om de batterijen weer even op te laden. En ook een mooie gelegenheid om de eerste helft van 2023 te revue te laten passeren. In de afgelopen weken deelde ik hier mijn persoonlijke highlights en learnings van de afgelopen maanden. Wat heb ik gezien, gelezen en beluisterd? Waar ben ik geweest, wie heb ik gesproken en wat heeft mij geïnspireerd? Deze week alweer de laatste aflevering met:

Best events & next steps

Het is toch echt al heel wat jaren geleden dat ik de universiteit verliet, maar net als toen leef ik in mijn hoofd nog altijd een beetje in studiejaren in plaats van kalenderjaren. Het ‘nieuwe seizoen’ begint voor mij na de zomer; vol nieuwe ideeën, mogelijkheden en met frisse energie. In de private equity wereld is er trouwens ook weer zo’n moment in januari, na de kerstperiode. Zo deelt het jaar zich op in twee marathons; althans zo voelt het soms. En natuurlijk wil je tijdens elke marathon weer een optimale prestatie kunnen leveren!

Best events

De voorbereiding voor de tweede marathon van 2023, zit er alweer bijna op. In de laatste editie van ‘Susan’s Summer Favorites 2023′ kijk ik terug op de events eerder dit jaar en ik kijk vooruit naar de next steps die komen gaan.

Vrij recent waren we in Berlijn voor het jaarlijkse SuperReturn event, dat is uitgegroeid tot het grootste private equity event van Europa. Een netwerk van duizenden LPs, GPs en PE-thoughtleaders, die zich in de Duitse hoofdstad hadden verzameld voor een zeer uiteenlopend en divers programma, met keynotes over thema’s als ESG, Biotech, klimaatverandering en investeren in de veranderende wereldmarkten. Slechts één van de vele events die wij bijwoonden om voorop te blijven lopen in de wereld van private equity.

Verschillende Annual General Meetings van de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren en beelden van de SuperReturn in Berlijn. 

Ook in Nederland zijn steeds meer interessante private equity events. Het team van BB Capital probeert ze zoveel mogelijk bij te wonen. Soms zijn het diners zoals het private equity dinner van Deloitte waar Nancy Kouwenhoven recent bij was, netwerk events voor de next generation waar onze Associates Koen Cremers, Aaron Bronneberg en Rick Weening regelmatig acte presence geven. En soms zijn het masterclasses en webinars, zoals die van Loyens & Loeff en natuurlijk die van ons zelf.

Onze Masterclass Private Equity afgelopen voorjaar in Museum Voorlinden. Het thema ‘Wordt 2023 Private Equity’s beste vintagejaar ooit?’ is nog steeds actueel. 

Het panel stond onder leiding van Jort Kelder en combineerde diverse perspectieven uit de private equity markt: nationaal en internationaal, fondsbeheerders en instituten, theorie en praktijk. De industry experts waren Han DieperinkRobert de Boeck Managing Director bij Antea Participaties, Marleen Dijkstra, Managing Director bij AlpInvest en Remko van der Erf, Managing Director bij Intermediate Capital Group. 

Next steps

Dit studiejaar ‘educaten’ we onszelf weer bij de grote Europese fondsen en zijn we dus weer door heel Europa te vinden. Deze kennis geven wij uiteraard ook weer verder. Onze Masterclasses, Super Courses en webinars staan natuurlijk weer op de agenda. Hier delen we de nieuwste marktinzichten, trends en ontwikkelingen die we in de Private Equity markt zien.

Plannen
In de zomer maak ik veel nieuwe plannen. Initiatieven die we binnen BB Capital kunnen ontplooien in de aanstaande periode, verbeteringen. Maar ook persoonlijk stel ik nieuwe doelen; ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen en uitdagen. Natuurlijk kan die volgende marathon in principe weer net een beetje sneller, maar groei is niet beperkt tot één doel. Misschien is het wel tijd om je persoonlijk record van 100 burpees te verbreken of om op je handen leren lopen..  zomaar als voorbeeld 😉

Young M&A Zomerfeest bij Up Events in Amsterdam Sloterdijk

Persoonlijke groei is van belang voor de groei van de organisatie. Zo volgde ik afgelopen ‘studiejaar’ de commissaris opleiding van Hemingway. Een interessante deep dive in hoe de governance structuur binnen een organisatie werkt. Als private equity partij zijn we dan wel mede-aandeelhouder, voor de bigger picture is het ook goed om je te verdiepen in de rol van het RvC.

Team BB Capital
Het bijwonen van relevante events draagt zeker bij aan een nog betere fondsselectie, maar uiteindelijk draait het om de kracht van het team! Zoals al eerder aangegeven gaat het komende seizoen van start met een hoop nieuwe spelers in Team BB Capital. Zij staan te trappelen om het veld in te komen. Wij stellen ze binnenkort aan u voor.

Het uitzicht waar we stiekem toch ook wel weer naar uitkijken? Wilt u weten hoe wij het uitzicht vanuit ons kantoor in de komende tijd nieuw gaan vormgeven? Houdt de aankomende Friday Feeds in de gaten. 

Dit is alweer de laatste Susan’s Summer Favorites. Vanaf volgende week vrijdag weer de vertrouwde Friday Feed op het BB Capital kanaal; vol nieuws uit het team over waar we zijn geweest, wat we hebben gezien, gelezen en wat ons is opgevallen. En nog belangrijker; het is ook de plek waar wij onze aanstaande activiteiten en events aankondigen.

Gaan mijn persoonlijke posts dan weer helemaal verdwijnen? Dat zeker niet. De afgelopen weken heb ik veel leuke reacties en goede feedback gekregen. De komende dagen ga ik nog even genieten van mijn ‘summer view’, zodat ik na het verwerken van de inzichten in de eerst volgende Friday Feed mijn next steps voor wat betreft deze rubriek kan introduceren. Stay tuned!

Susan’s Summer Favorites teruglezen?

week 29 / vrijdag 21 juli
Thema: “Best reads, inspiring meets”
Check hier

week 30 / vrijdag 28 juli
Thema: “Best views, superb locations”
Check hier

week 31 / vrijdag 4 augustus
Thema: “Best listens, impressive moves”
Check hier

 

Agenda najaar

Het najaar staat bol staan van activiteiten. In het overzicht hieronder zijn alvast de belangrijkste evenementen opgenomen. U kunt zich nu al aanmelden voor de eerstvolgende webinar via onderstaande button.

– Woensdag 13 september (10.00-10.45 uur) – Webinar

– Woensdag 11 oktober (avond) – Super Course Private Equity

– Vrijdag 10 november (12.00-13.30 uur) – Informatiebijeenkomst

– Woensdag 15 november (10.00-10.45 uur) – Webinar

– Vrijdag 24 november (middag) – Masterclass

– Dinsdag 12 december (10.00-10.45 uur) – Webinar

 

Rechtstreeks aanmelden voor de eerstvolgende webinar van 13 september kan hier

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen