“Met de huidige rentestanden wil je het geld natuurlijk niet op de bank laten staan.”

Mike

Een investeerder uit het Gooi deelt kennis en ervaringen over verschillende beleggingscategorieën.

De investeerder aan het woord

Waarom wilt u in private equity beleggen?

Je kunt de beleggingen in private equity veel meer spreiden, maar je zit tegelijkertijd dichter op de bal. Daarnaast bouw je natuurlijk ook je netwerk verder op. En historisch gezien zijn de rendementen in private equity land ook gewoon interessant. Als je op zoek bent naar zekerheid dan helpt de spreiding van een fund of funds. Je hebt er zelf geen omkijken naar en je hebt de redelijke zekerheid dat het wat oplevert. Na het verkopen van mijn bedrijf had ik de beschikking over financiële middelen. Met de huidige rentestanden laat je het geld natuurlijk niet op de bank staan. Je onderzoekt verschillende mogelijkheden. Je wilt niet alle eieren in één mandje leggen. Ik heb een stuk van mijn vermogen ondergebracht bij een vermogensbeheerder die het in aandelen belegt. Dat is heel erg anoniem. Je kijkt af en toe ‘van wat staat er en hoe gaat het’. Eigenlijk best saai.

Ik doe ook een stukje zelf en als ik heel eerlijk ben, dan doen zij het misschien net iets beter dan ik.

Wat spreekt u het meeste aan in het private equity fonds van BB Capital?

Voor de Fund Investments propositie heeft BB Capital mij in eerste instantie wel over de streep moeten trekken. Ik vond een fund of funds eigenlijk te passief. Waarom ik het wel heb gedaan? Heel simpel: spreiding. Een paar miljoen van mij in een fund, maakt weer deel uit van een grotere poule, wat vervolgens heel gespreid belegd wordt. Zo ben je redelijk zeker dat je een marktgemiddeld rendement gaat maken. Dat is gewoon de wet van de grote getallen. Als het gemiddelde rendement van de markt 13 procent is en je zit in driehonderd bedrijven, dan zal het wel lukken. Maar stel je zit alleen in één of twee bedrijven, waarvan er net eentje failliet gaat,

dan heb je dus een probleem. BB Capital heeft daarnaast een systeem ontwikkeld waarmee op het moment dat zij instappen, in feite al een behoorlijk deel van het geïnvesteerde kapitaal belegd is. Dus zij hebben niet die hele lange aanvliegroute. En dat trok mij uiteindelijk over de streep.

Wat is de belangrijkste doelstelling bij het beheer van uw vermogen?

Ik wil vooral niet interen. Het is de sport om mijn vermogen te laten groeien en uit het rendement in mijn levensonderhoud te voorzien. Ik zet het niet graag op de bank om elk jaar een stukje op te maken. Tegelijkertijd is het wel zo, dat wanneer je vermogen groeit, je steeds meer op zoek gaat naar zekerheid in je rendement, in plaats van naar het maximale rendement. Daarvoor zou je veel meer risico moeten nemen. Het is natuurlijk zonde om, wanneer je een redelijk vermogen hebt, dat heel riskant te gaan beleggen om dan na vier jaar je vrouw te moeten vertellen dat we het huis verkopen.

BB Capital Fund Investments ook iets voor u?

In de serie ‘Investeerders vertellen’ delen investeerders hun ervaringen met BB Capital Fund Investments. Private equity biedt hoge rendementen. Gemiddeld 13% volgens diverse internationale onderzoeken. Voor individuele investeerders waren deze rendementen tot op heden moeilijk bereikbaar. Met BB Capital Fund Investments kunt u nu wél profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar.

Ontvang de uitgebreide brochure

Informatiebijeenkomst bijwonen?

Neem contact op en maak een afspraak

Meer investeerders

“Private equity is onderdeel
van investeringen voor…“

MICK

Jonge ondernemer Mick deelt zijn visie op een moderne beleggingsportefeuille en doelstellingen voor private equity.

“Private equity gaat voor mij
ook om het helpen van…”

INVESTEERDER

Een ondernemende investeerder uit de regio Haaglanden deelt zijn ervaringen met private equity.
“Er zullen altijd succesvolle bedrijven worden opgericht.”

MARK & EDWIN

Een ondernemersduo uit Delft deelt hun motivatie om voortaan ook in te zetten op private equity.