BB Capital’s Friday Feed – Edition #79

— 5 juli 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Clairfield: 20 years

Op woensdag 3 juli 2024 waren Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta aanwezig op het evenement ter viering van het 20-jarig bestaan van Clairfield.
Clairfield is een internationale M&A boutique en een belangrijke relatie van BB Capital. Onze oprechte felicitaties gaan uit naar Frank de Lange, oprichter van Clairfield Nederland (voorheen Vondel Finance). Tevens willen wij het team, en in het bijzonder Mark Spetter, hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking.

Berk Partners: Haringparty

Frederic de Visser bezocht de jaarlijkse Berk Partners Haringparty.

Onder zomerse omstandigheden vertelde gastspreker Jeroen van der Veer over het ondernemersklimaat in Nederland en de invloed van internationaal recht en ngo’s daarop. Daarna gaf hij inzicht in de mate van realisme bij de politiek over de omvang van de aanstaande energietransitie. Uiteraard was er ook genoeg tijd om met collega’s te praten over het investeringsklimaat. Bedankt Berk Partners voor de uitnodiging!

NVP: Summer Drink

Op 4 juli waren onze associates aanwezig bij het Summer Drink evenement van de NVP, de Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen welke dit jaar 40 jaar bestaat en waar BB Capital bij is aangesloten.

Het evenement vond plaats in het voormalige hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie in Amsterdam. Een erg toepasselijke locatie, aangezien het verwante VOC de eerste uitgever was van verhandelbare aandelen ter wereld. Naast het spreken van oude bekenden en andere professionals binnen Private Equity en Venture Capital, was er ook een interessant panel georganiseerd. Het panel ging dieper in de nieuwste innovaties en strategieën rondom sustainability bij portfolio bedrijven. Naast dat dit een belangrijk thema is voor alle investeerders, is het tevens extra relevant voor ons nieuwe NextGen fonds. Dit maakte het een erg interessante avond vol nieuwe inzichten en gezelligheid.

Wilt u meer weten over ons NextGen fonds? Klik dan hier om naar de website te gaan of neem contact op met ons.

Voorlinden: Opening tentoonstelling Ron Mueck

Susan van Koeveringe was afgelopen week op bezoek bij onze partner Museum Voorlinden voor de grootste solo tentoonstelling ooit van Ron Mueck.

Misschien kent u deze kunstenaar wel van “Couple under an umbrella” welke permanent te zien is in het museum. Maar nu is bij Museum Voorlinden Mueck’s grootste solo tentoonstelling te zien! En, wat bij de opening heel speciaal was; heel even ‘voelen’ aan het materiaal van een van de beelden; normaal staat hier een hoge straf op.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen