BB Capital’s Friday Feed – Edition #74

— 31 mei 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New team member: Nico Smits

Ons team is flink aaan het uitbreiden, wij stellen onze nieuwe teammembers graag aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Nico Smits.

Nico is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Hij heeft International Business (bachelor) gestudeerd aan Maastricht University en Corporate en Real Estate Finance (master) aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens zijn studie heeft hij voor een stage in Brazilië gewoond en voor een maand in India een onderzoeksproject gedaan. Na zijn studie is hij in aanraking gekomen met de wereld van private equity via een stage bij Foreman Capital. Hierna heeft Nico ruim drie jaar in het strategie team van Monitor Deloitte meerdere bedrijven geadviseerd. In zijn vrije tijd rijdt hij graag motor en vindt hij het leuk om te klussen. Daarnaast is Nico nauw betrokken bij het familiebedrijf. Bij BB Capital gaat hij aan de slag als Investment Associate.

DVDW & Beaufort Consulting: Restructuring Day

De ‘Restructuring Day’, georganiseerd door DVDW & Beaufort Consulting, was een middag vol inzicht en levendige discussies over de veelzijdige aspecten van herstructurering. Vanuit BB Capital was associate Rick Weening aanwezig bij het evenement.

Met interessante presentaties van ABN AMRO, DVDW, Beaufort Consulting en You Improve werd de complexe wereld van herstructurering belicht vanuit zowel financieel, juridisch, strategisch en operationeel oogpunt. Naast veel interactie met de zaal tijdens de presentaties, was er ook genoeg tijd om na te spreken tijdens een gezellige borrel.

Beaufort Consulting, dank voor de uitnodiging en organisatie van deze geslaagde middag!

Friday Favorites: Mei 2024

Elke vrijdag treft u in de Friday Feed de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Om de maand af te sluiten blik ik, Susan van Koeveringe, Managing Partner bij BB Capital, in de rubriek “Friday Favorites” graag persoonlijk terug op waar we zijn geweest, wat we hebben gezien en wat mij is opgevallen.

Ik schreef er gisteren al over, het Signature Event van 2024, wordt dat mijn highlight van de maand? Ja! We kijken terug op een zeer geslaagde avond. We genoten van de kunst, het lekkere eten en de muziek. De aftermovie volgt snel. Voor nu alvast een foto. 

Wat een top performance liet ons fund-in-fund het tweede halfjaar van 2023 weer zien! Met 10-15% op jaarbasis als streefrendement, scoorden we met onze halfjaarlijkse 8,1% ruim boven die benchmark. Trots dat we dat weer hebben kunnen neerzetten en presenteren tijdens de halfjaarrapportage.

De eerste dividenduitkeringen (voor investeerders die dat graag ontvangen) zijn sinds deze maand een feit.

Fabian Otto, Merel Venneman en team! Hoezo: “we werken toe naar een transactie”? Cosmetique Totale BV doet ‘gewoon’ 3 overnames op 1 dag in 3 verschillende landen.

Voor sommigen een dream-come-true: gamen op het werk. City Island 6 van Sparkling Society bracht afgelopen maand weer een nieuwe feature uit. En ja, binnen ons team zijn er altijd vrijwilligers te vinden om dit even te testen.

Met ruim 180 investeerders bij ons aan boord, waarvan een groot aantal aanwezig was, geniet ik ervan met elkaar in gesprek te zijn in een ontspannen setting, op de prachtige landelijke locatie bij onze partner Museum Voorlinden. En wat was het weer een succes!

Met de klok mee een aantal visuals van de highlights van afgelopen maand. 1. Een shot uit de aftermovie van het Signature Event van 2023 2.  8,1% rendement voor H2 2023! 3. Drie overnames op één dag door Cosmetique Totale! 4. City Island 6 van Sparkling society bracht afgelopen maand weer een nieuwe feature uit. 
Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen