BB Capital’s Friday Feed – Edition #6

16 december 2022

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BC Partners: kwartaalupdate (Q3)

Deze week hebben wij de kwartaalupdate van BC Partners bijgewoond. Sinds eind 2021 zijn zij zeer selectief geweest met nieuwe investeringen. Volgens BC Partners corrigeert de markt nu naar een nieuwe balans waarbij waarderingen weer in lijn komen met het lange-termijn gemiddelde. Daarom ziet BC Partners op dit moment weer interessante investeringskansen in de markt verschijnen. 

BC Partners is een in Londen gevestigde investeerder die al meer dan drie decennia actief is in heel Europa. Er zijn in totaal 11 opeenvolgende fondsen gerealiseerd met in totaal meer dan € 30 miljard aan toegezegd kapitaal, er zijn 126 private equity-investeringen gedaan in 18 landen.

 

Lees hier meer over BC Partners

Coller Capital: takeways uit de Global Private Equity Barometer

Coller Capital heeft de Global Private Equity Barometer gepubliceerd; een halfjaarlijkse overzicht van de wereldwijde trends in private equity gebaseerd op een enquete onder institutionele beleggers in Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific. Coller Capital is ook een van de fondsen waar BB Capital Fund Investments in investeert.

Bijna alle LP’s (Limited Partners) zien de macroeconomische ontwikkelingen en inflatie als belangrijkste risico’s voor de verwachte rendementen voor de komende 2-3 jaar in de private equity markt. 42% van de LP’s verwacht dat het denominator effect tot een verlaging van het tempo van nieuwe toezeggingen aan PE fondsen zal leiden in de komende 1 tot 2 jaar. Meer dan 50% van de LP’s geeft aan de komende twee jaar de secondary markt op te gaan.

Vooruitzichten 
LP’s blijven optimistisch over de rendementen: een derde van de LP’s verwacht een netto jaarrendement van hun private equity-portefeuilles van meer dan 16% in de komende 3 tot 5 jaar en 72% van de Europese LP’s is van mening dat hun private markets portefeuilles goed gepositioneerd zijn in de huidige marktomstandigheden, wat significant hoger is dan in Noord-Amerika of Asia-Pacific.

 

Lees de volledige barometer hier

Infradax: donatie Antoni van Leeuwenhoek 

Bas Peters en Tjeerd van ’t Veld van Infradax overhandigden een mooie cheque van € 10.000 aan de AVL Foundation, verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands instituut voor kankeronderzoek, waarvan Infradax al geruime tijd een vaste hardwareleverancier is.

Lees de reactie van de AVL Foundation hier

BB Capital Academy: Tax

Onze Investment Associates Koen Cremers en Rick Weening tijdens de BB Capital Academy workshop met als thema ‘Tax’. Tijdens de eerste sessie lag de nadruk op de verschillende “basis” belastingstelsels en hoe deze verband houden met elkaar. Vervolgens is er op een aantal topics een “deep-dive” gedaan om in te zoomen op hoe bepaalde belastingen en regels impact kunnen hebben tijdens het deal proces en de deal structurering. De volgende training gaat over management participaties

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen