BB Capital’s Friday Feed – Edition #67

— 12 april 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Pride Capital: Pride Inside Day 2024

Nancy Kouwenhoven was donderdag bij de Pride Inside Day 2024. Dit is een evenement georganiseerd door Pride Capital Partners, een partij die ondernemers actief in software en IT ondersteunt in hun ambities als financieel partner. Het evenement werd gehouden op de inspirerende locatie Wicked Grounds in Amsterdam.

Na de introductie van Lars van ’t Hoenderdaal van Pride Capital kwam Dirk-Jan van de Werfhorst aan het woord. Hij is de CEO van Ixly, een ontwikkelaar en leverancier van een online assessment platform. Met behulp van het e-assessment platform kunnen bedrijven en organisaties HR-beleid maken op basis van data. Dit gebeurt aan de hand van diverse tests op capaciteit en persoonlijkheid. De software en assessments worden gebruikt voor selectie, ontwikkeling en behoud van personeel. De presentatie was erg interessant, zeker in het licht van ons eigen onderzoek binnen ons investeringsthema “Een leven lang leren”.

Aansluitend was er een presentatie van Patrick Vanbrabandt, mede-oprichter en CEO van CARYA, een in België gevestigde IT-service specialist voor de automotive sector. Als laatste deelde Ramon Schuitevoerder, partner/managing director van Corporate Finance International, zijn inzichten op de ontwikkelingen in de software en IT markt vanuit een M&A perspectief.

Na de presentaties was er een afsluitende borrel, waarin alle gedeelde inzichten besproken werden en er ruimte was voor netwerken. Kortom: een geslaagde middag met interessante inzichten wat een hoop inspiratie geeft!

PWC: Deals Bowling Event

Woensdag vond het jaarlijkse PwC Deals event plaats. Vanuit BB Capital was Rick Weening hierbij aanwezig. Het evenement werd deze keer georganiseerd bij Knijn Bowling in Amsterdam.

Naast dat dit een leuke setting was om bij te praten met mensen uit het werkveld, was er ook ruimte voor wat vriendschappelijke competitie op de bowlingbaan. Onder het genot van verschillende hapjes en drankjes, en af en toe een mooie worp, werd gespeeld om de beker.

Helaas is de beker uiteindelijk niet meegegaan richting Den Haag, maar alsnog was het een zeer geslaagde avond! Bedankt PwC Nederland voor de organisatie!

Zorg & ICT: Jaarlijkse beurs

Deze week waren Aaron Bronneberg en Julian Neijzen op de Zorg & ICT beurs. Zorg & ICT is hét health tech evenement van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor zorgprofessionals en bedrijven die actief zijn in deze sector.

Deze setting sluit naadloos aan op “Personal Well-being & Care”, één van de investeringsthema’s waar BB Capital zich op focust. Wij hebben ons tijdens de beurs dan ook volop laten inspireren tijdens verschillende lezingen en kunnen meekijken met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast was het een mooie kans om zowel nieuwe ondernemers te ontmoeten alsook oude bekenden te spreken.

Hebben wij u gemist op de Zorg & ICT beurs? Of wilt u een keer verder praten over het thema “Personal Well-being & Care”? Neem dan gerust contact met ons op, wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen