BB Capital’s Friday Feed – Edition #63

— 15 maart 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New Team Member: Tommy Westen

Ons team is flink aan het uitbreiden, wij stellen onze nieuwe teammembers graag aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Tommy Westen.

Tommy is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Hij heeft zowel in Barcelona als op Aruba gewoond, vanwege zijn master en stageperiode. Hij begon de wereld van investeringen te verkennen door actief te handelen op de beurs. Na zijn tijd op de Hotelschool The Hague besloot hij zich te specialiseren in hotel real estate capital markets. Zijn passie voor financiën en investeringen groeide gestaag, wat hem ertoe bracht een master in finance te volgen.

Hij studeerde aan de ESADE Business School in Barcelona, waar hij ook de kans kreeg om mee te werken aan een Spaans search fund. Hier heeft hij waardevolle ervaring opgedaan in het zoeken naar overnamedeals. Bij BB Capital gaat Tommy aan de slag als intern, waarbij hij een team van Investment Associates ondersteund. Buiten zijn werk geniet hij in zijn vrije tijd van koken, een potje te tennissen en te kitesurfen. 

ACG Holland: Workshop “Decarbonisation and Enterprise Value Impact – risks and opportunities”

Een van onze Investments Associates, Jana van den Bergen, ging afgelopen dinsdag naar een workshop van ACG Holland genaamd: Decarbonisation and Enterprise Value Impact – risks and opportunities.

In het panel met specialisten van Alpinvest, Bridgepoint en PROW Capital, hoorde zij hoe deze fondsen impact evalueren en managen binnen hun portfoliobedrijven en in de fondsinvesteringen, een zeer lastige klus! Zo ging het over hoe men de neuzen dezelfde kant op krijgt, waar men men buiten CO2 emissies nog op moet letten en of impact/ESG investeringen een marktconform rendement kunnen behalen. De antwoorden waren verdeeld. Dit benadrukt het belang van afspraken met de industrie en regelgeving over hoe men impact moet meten, managen, en rapporteren. Al met al, een interessante middag, bedankt voor de organisatie ACG Holland!

New Investor Platform live!

Afgelopen week was de lancering van de nieuwe versie van het investeerdersplatform. Dit platform biedt nieuwe mogelijkheden voor onze steeds groter wordende groep van investeerders.

Het stelt investeerders in staat om beter inzicht te krijgen in de samenstelling van hun portfolio, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen voor hun financiële toekomst. Maar dat is nog niet alles. Het platform gaat verder dan alleen inzicht bieden; het stelt investeerders ook in staat om hun voorkeuren aan te passen. Zij kunnen nu de voorkeuren voor dividenduitkeringen zelf instellen, investeerders hebben nu meer controle. Met deze nieuwe versie wordt de wereld van investeren nog toegankelijker, dynamischer en boeiender dan ooit tevoren.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen