BB Capital’s Friday Feed – Edition #61

— 1 maart 2024

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Young M&A Forum Evenement: De AI Revolutie

De AI-revolutie maakt natuurlijk ook impact op de manier waarop er in de private equity sector gewerkt wordt. Het is een technologie die op allerlei manieren ook binnen onze organisatie steeds vaker wordt ingezet. Afgelopen woensdag waren Aaron Bronneberg en Julian Neijzen bij het evenement “De AI Revolutie”, georganiseerd door het Young M&A Forum en gehouden bij Clifford Chance in Amsterdam om hun kennis en kunde aan te scherpen.

Na ontvangst werd de middag afgetrapt met een interactieve workshop van de technologische strategie consultant Maarten de Borst. Tijdens deze workshop werden praktische inzichten verschaft om de toepassing van AI binnen onze dagelijkse werkzaamheden te verfijnen.

Synergie
Na de workshop was er een plenaire sessie, waar onder andere Joost van Heusden van Amazon Web Services sprak over de synergie tussen menselijke expertise en kunstmatige intelligentie; hoe AI niet alleen een hulpmiddel is, maar tevens een strategische partner kan zijn.

De middag werd afgesloten met een drankje, waar met nieuwe en bekende young professionals binnen M&A en private equity gesproken werd. Al met al was het niet alleen een gezellige middag, maar ook één vol nieuwe en interessante inzichten!

IPON: Vakbeurs – “Human Capital & Education”

Deze week waren Nancy Kouwenhoven en Rick Weening op Vakbeurs IPON. De beurs van het Innovatie Platform Onderwijs Nederland (IPON) is al 15 jaar hét event op het gebied van onderwijsinnovatie & ICT en daarmee het ontmoetingsplatform voor onderwijsprofessionals en bedrijven die actief zijn in deze sector.

Deze setting sluit naadloos aan op “Human Capital & Education”, één van de investeringsthema’s waar BB Capital zich op focust. Wij hebben ons tijdens de beurs dan ook volop kunnen laten inspireren tijdens verschillende lezingen en kunnen meekijken met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast was het een mooie kans om zowel nieuwe ondernemers te ontmoeten alsook oude bekenden te spreken.

Hebben wij u gemist op de IPON? Of wilt u een keer verder praten over het thema “Human Capital & Education”? Dan nodigen wij u van harte uit bij ons op kantoor. 

BB Capital Super Course

Op woensdag 13 maart 2024 vanaf 18:00 uur organiseren wij weer een Super Course Private Equity. Het thema is dit keer: “Het familiefonds: een praktische manier voor vermogensoverdracht aan de volgende generatie”

Van onze investeerders kregen wij veelvuldig de vraag; hoe kan ik mijn kinderen mee laten participeren waarbij ik wel zelf de regie en de zeggenschap behoud over het vermogen?

Margot Dussel, notaris en oprichter VAD Notarissen en Alexander Bevelander, fiscalist WEA-Zuidwest presenteren tijdens de Super Course een flexibele structuur voor het oprichten van uw eigen familiefonds. U hoort welke juridische en fiscale aspecten u in ogenschouw moet nemen om dit vorm te geven.

Founder & CEO Susan van Koeveringe en partner Mathijs Biesta vertellen u over het investeren in private equity. Zij zoomen in op de highlights van ons evergreenfonds BB Capital Fund Investments. Welke criteria hanteren wij bij het selecteren van de portefeuillefondsen? Tot slot ontvangt u de laatste update over de rendementen van het fonds. De avond is geheel verzorgd met een walking dinner, drankjes en napraat. De invulling van het programma is als volgt:

De Super Course vindt plaats op het kantoor van BB Capital Investments

18:00 – 18:15 uur Inloop

18:15 – 18:45 uur Fondsinformatie BB Capital Fund Investments met Q&A

18:45 – 19:45 uur Walking dinner

19:45 – 20:30 uur Het familiefonds: een praktische manier voor vermogensoverdracht aan de volgende generatie

Na afloop van het programma is er ruimte om na te praten, ook is er gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen in een 1-op-1gesprek met het team van BB Capital Fund Investments. Er is tevens een mogelijkheid om u direct in te schrijven in het fonds.

Voor wie?
Onze Super Courses zijn geschikt als u concreet geïnteresseerd bent om te starten met investeren in private equity of als u meer te weten wilt komen over BB Capital Fund Investments als organisatie en het team wilt ontmoeten.

Het aantal beschikbare plaatsen voor dit exclusieve event is beperkt. U kunt zich hier aanmelden (eventueel met uw partner, adviseur of een introducé).

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen