BB Capital’s Friday Feed – Edition #5

2 december 2022

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. We kijken ook vooruit. Naar volgende week, het volgende kwartaal, maar natuurlijk ook gewoon naar het weekend!

Committed Advisors: AGM in Parijs

Wij waren deze week in Parijs bij Committed Advisors – één van de fondsen waar we met Fund Investments in investeren – voor een bezoek aan de Annual General Meeting (AGM). Ook bezochten we enkele andere interessante partijen voor een meet and greet, oftewel aangename en leerzame ‘rencontrer et saluer’ momenten in de Franse hoofdstad.

 

Meer weten over Committed Advisors? Bekijk de website hier

Infradax: zilveren FD Gazelle

Ons portfoliobedrijf Infradax heeft een zilveren FD Gazelle award gewonnen. Daarmee zijn ze uitgeroepen tot 2e snelste groeier van Midden-Oost-Nederland in de categorie ‘Groot’.  Een prestatie om trots op te zijn.

 

Lees hier meer over de uitreiking van de FD Gazelle award

Rede Liquidity Index: verwachte ‘slowdown’ in 2023

De 10e editie van de Rede Liquidity Index (IRL), waarin wordt gekeken naar het sentiment van institutionele beleggers ten aanzien van fondsenwerving voor private equity in 2022/23, is onlangs gepubliceerd. Tegen een achtergrond van macro-economische onzekerheid en volatiliteit is de RLI-score in de tweede helft van het jaar met 13 punten gedaald tot 41. Dat is de laagste RLI-score ooit gemeten wat aangeeft dat LP’s gemiddeld genomen verwachten de toezeggingen aan nieuwe fondsen in de komende twaalf maanden te verminderen.

Ondanks dat de RLI wijst op een afkoeling onder LP’s, is het feit dat de RLI boven de 40 blijft te beschouwen als een indicatie van de algehele robuustheid van private equity als activaklasse, mede ingegeven door de meer volatielere schommelingen de afgelopen maanden in andere activaklassen zoals publieke markten. Uit het onderzoek blijkt ook dat LP’s nog steeds voldoende kapitaal hebben om dit te alloceren aan de private equity markt. De maximale allocatie aan deze activaklasse is dus nog niet bereikt.

Lees het volledige rapport hier

Laatste dag stagiair Ysanne den Breems

Drie maanden zijn voorbij gevlogen. Onze stagiair Ysanne den Breems neemt alweer afscheid van BB Capital. Ysanne: ‘Een stage bij het leuke en gepassioneerde team van BB Capital was voor mij de ideale eerste stap in de wereld van Private Equity. Susan en haar team hebben mij de kans gegeven om te leren door te doen en niks vervangt of is zo leerzaam als echte ervaring! Mijn hoogtepunt? Dat was toch wel het jubileumfeest in het Okura Hotel. Maar ook tijdens de workshops van de Academy en de Masterclasses heb ik waardevolle ervaringen opgedaan.’ Dank voor je inzet en inspiratie en succes met je next steps Ysanne. We horen vast en zeker snel weer van jou!

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen