BB Capital’s Friday Feed – Edition #47

10 november 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

ZIB Investments: Fondsupdate aan beleggers

Op woensdagavond heeft Mathijs Biesta, partner BB Capital Investments, een fondsupdate gegeven aan beleggers van ZIB Investments. Sinds de oprichting van BB Capital Fund Investments is ZIB een partner van het fonds bij het plaatsen van preferente participaties aan beleggers.

Via preferente participaties kunnen beleggers tegen een lager risico investeren in private equity met een vast rendement. Tijdens de presentatie heeft Mathijs de laatste marktontwikkelingen toegelicht en uiteraard ook het uitstekende fondsrendement dat BB Capital Fund Investments heeft behaald in het eerste halfjaar van 2023. Inschrijven in een nieuwe ronde preferente participaties via ZIB Investments is vanaf nu tot begin december mogelijk. Deelnemen via ZIB Investments is al mogelijk vanaf €1.000.

De renteontwikkeling op de financiële markt is een belangrijke overweging voor beleggers om in preferente participaties te investeren, daarom heeft Han Dieperink, Senior Advisor bij BB Capital Investments, zijn visie gegeven op de renteverwachtingen. In onderstaande video gaat hij in gesprek met Mathijs Biesta over dit onderwerp.

M&A Professionals Den Haag: Meetup in WTC 

Dinsdag waren Aaron Bronneberg en Koen Cremers weer bij het netwerkevenement van M&A professionals Den Haag. Dit keer waren wij te gast bij het WTC in Den Haag op uitnodiging van La Groo Geelkerken Advocaten.

Tijdens het evenement was er een interessante lezing van veel gevraagde spreker Olof van der Gaag over de energietransitie en over de impact van ESG binnen M&A van Mathijs Arts. Na de lezingen was er nog een panel discussie over hoe Gimv en Bouwinvest omgaan met ESG binnen het portfolio. Zeer interessante onderwerpen die daarna tijdens de netwerkborrel nog besproken konden worden. Bedankt voor het organiseren van deze meetup La Groo Geeldkerken Advocaten!

CMS: Private Equity Breakfast

Afgelopen woensdag waren Aaron Bronneberg en Victoria van Grotenhuis aanwezig op de Benelux Private Equity Breakfast, georganiseerd door CMS in Amsterdam.

Tijdens het event waren verschillende industrie experts te woord die klaar stonden om hun visie te uiten over de huidige M&A trends en kapitaalmarkt. Erg interessante standpunten die we bij een heerlijk ontbijt konden napraten. Bedankt voor het organiseren van dit event CMS!

Hunt & Hackett: Operation DigitalFortness – Our 3-Year Anniversary Celebration

Frederic de Visser en Nancy Kouwenhoven zijn bij het 3-jarig bestaan en de opening van het nieuwe kantoor van Hunt & Hackett in New Babylon in Den Haag geweest. Frederic de Visser nam plaats in een van de panels waarin hij vertelde hoe hij aankijkt tegen het landschap waarin wij in de toekomst gaan acteren. 

Hunt & Hackett is in 2020 opgericht door Ronald Prins (mede-oprichter Fox-IT) en Jurjen Harskamp (voormalig directeur Fox-IT) en heeft als doel zijn klanten te beschermen tegen iedere vorm van cybersecurity. Dit doen zij door het bouwen van “digitale immuunsystemen” met een gecombineerde strategie van preventie-, detectie- en respons. 

Tijdens dit event werden we meegenomen in de opbouw en belangrijkste ontwikkelingen van Hunt & Hackett over de afgelopen drie jaren en hebben ze ons meegenomen in de toekomst: waar gaat Hunt & Hackett naar toe en hij kijken zij aan tegen het landschap waarin zij en hun klanten acteren.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen