BB Capital’s Friday Feed – Edition #44

20 oktober 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Foto: Insights rapport van LGT Capital Partners

LGT Capital Partners rapport: secondaries spinnen garen bij de huidge markt

Secondary fondsen spinnen garen bij de huidige dynamiek van de private equity markt. Een onzekere economie en hogere rente zorgen voor lagere transactievolumes en exitactiviteit. Investeerders hebben echter een doorgaande behoefte aan liquiditeit: het ontvangen van daadwerkelijke rendementen uit private equity beleggingen. Hoe secondary fondsen daarbij een oplossing kunnen bieden zet LGT uiteen in haar white paper Dynamic private equity market fueling secondaries, dat u hier kunt lezen. 

In Figuur 8 is te zien dat het beschikbare kapitaal van secondary fondsen tussen 2014 en 2021 meer dan 3x is gegroeid, maar dat het niveau van kapitaal relatief tot de dealflow alsnog onder het lange-termijn gemiddelde ligt. Wist u dat BB Capital Fund Investments circa 50% van het vermogen aan secondary investeringen alloceert? Zeker in deze tijd biedt dit een stabiel hoog rendement.

Foto: Een van de panels tijdens de Legends4Legends Charity Conference

Legends4Legends: Charity Conference

Afgelopen donderdag was Frederic de Visser bij de Legends4Legends Charity Conference in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Legends4Legends is in korte tijd uitgegroeid tot het meest vooraanstaande blockchain event, voor investeerders.

Legends4Legends is een event waarbij het doel tweeledig is. De organisatie wil complexe beleggingsthema’s toegangelijk maken door succesvolle sprekers een podium te geven. Daarnaast wordt er geld ingezameld voor Alternatives 4 Children, een onafhankelijke instelling die als doel heeft professionals uit de financiële sector te betrekken bij liefdadigheidsprojecten.

Foto: Thanee de Jong (team BB Capital) bezig met de setup voor de videopodcast van BBC College

BBC College: Behind the scenes

Op donderdagmiddag 2 november organiseert BB Capital voor de eerste keer het BB Capital College voor het team. In een reeks van colleges worden inspiratievolle sprekers uitgenodigd om te vertellen over hun passie.

De sprekers worden aangedragen door founder en CEO Susan van Koeveringe. Een zorgvuldige selectie van inspiratiebronnen van mensen die ze heeft gezien, mee in gesprek is geraakt of iemand waarvan ze eerder een lezing heeft bijgewoond. Het BBC College is opgezet om het team van BB Capital te inspireren, iets te leren en aan te sporen uitdagingen aan te gaan.

Wij willen ook u iets meegeven van deze inspirerende middagen, dit doen we met onze videopodcast. Deze wordt elke twee maanden gepubliceerd. U ervaart wie de sprekers zijn, wat ze doen, maar u hoort ook over zijn of haar dromen. Houd onze sociale mediakanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom BBC College en de bijbehorende videopodcast.

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen