BB Capital’s Friday Feed – Edition #43

13 oktober 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Foto: De Super Course Private Equity bij BB Capital

BB Capital Fund Investments: Super Course Private Equity

Afgelopen woensdag was het zover: de eerste Super Course Private Equity. Een avond vol informatie over private equity bij ons op kantoor in Den Haag. Tijdens onze Super Courses bundelen wij onze kennis samen met diverse specialisten, waarin wij in vogelvlucht door de wereld van private equity gaan. 

De avond begon met een ontvangstwoord van onze founder en CEO Susan van Koeveringe tijdens een perfect verzorgd walking dinner. Tijdens deze editie van de Super Course zijn er meerdere thema’s aan bod gekomen, namelijk de alternatieven in de markt, vermogensplanning en fiscaliteit. Susan van Koeveringe, founder & CEO, en partner Mathijs Biesta pakten het eerste onderwerp aan. Harry Geels, specialist op het gebied van vermogensplanning, en fiscalist Alexander Bevelander hebben beide in korte sessies meer verteld over hun specialisme. Na de breakoutsessies hebben we de avond afgesloten met een gezellige borrel. Ook was er ruimte om te netwerken of in gesprek te gaan met een van de deskundigen. Wij kijken terug op een zeer geslaagd event! Zeer bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan de allereerste Super Course Private Equity!

Foto: Uitnoding Loyens & Loeff ESG Conference

Loyens & Loeff: ESG Conference

Afgelopen dinsdag was Koen Cremers virtueel bij de Loyens & Loeff ESG conference. Een groot deel van de regelgeving rondom ESG-gerelateerde investeringen is relatief nieuw is. Het wijzigt snel en daarnaast komen er veel nieuwe initiatieven bij.

Tijdens de conference gingen interessante sprekers in gesprek over onderwerpen zoals de kansen die de low-carbon transition kan bieden. Daarbuiten was er aandacht voor hoe fondsmanagers om kunnen gaan met de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), inzichten in EU Green Bonds en de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Al met al een leerzame en interessante dag, bedankt Loyens & Loeff!

Foto: Foto FD Artikel

Onze reactie op: “Voor particuliere beleggers blijft de drempel naar private markten hoog”

Op 6 oktober stond er in het FD een interessant artikel met als titel: “Voor particuliere beleggers blijft de drempel naar private markten hoog”. In het stuk werden een aantal conclusies getrokken. In dit artikel zijn de conclusies opgesomd met als feedback de oplossingen die wij, BB Capital Fund Investments, kunnen bieden.  

Voor kleine vermogens zijn private markten lastig te betreden.”

BB Capital Fund Investments biedt de mogelijkheid aan investeerders om vanaf EUR 250 duizend euro te investeren in private markten. Uiteraard realiseren we ons dat geen “klein” vermogen is, maar wel degelijk lager dan gebruikelijk bij de meeste private equity fondsen waar de drempel doorgaans op enkele miljoenen ligt.

“Het gaat om illiquide beleggingen: er is nauwelijks of geen handel in. Geld wordt niet in één keer belegd, maar periodiek opgevraagd, en staat vaak jaren vast: zomaar uitstappen kan niet.”

Bij BB Capital Fund Investments wordt het kapitaal bij inschrijving in een keer volledig afgeroepen, zodat dit niet tot de gebruikelijke J-curve leidt en een significant positief effect heeft op de money multiple. Doordat het fonds gestructureerd is als een evergreen structuur is een investeerder in staat om zijn eigen looptijd te bepalen, rekening houdend met een aantal spelregels.

“Dan is het belangrijk om fondsen te creëren met meer liquiditeit, waar de particuliere belegger zijn of haar vermogen niet voor tien jaar vast hoeft te zetten. In de VS zie je al fondsen waar je tussentijds uit kunt stappen. Die zijn heel interessant en kunnen leiden tot meer particuliere beleggingen.”

De evergreen structuur van BB Capital Fund Investments leent zich uitstekend voor het creëren van liquiditeit voor investeerders binnen deze investeringscategorie, door middel van het uitkeren van periodiek dividend en diversificatie in looptijd per investeerder.

Het gehele artikel van FD lezen? Link naar artikel

Foto: Uitnoding Loyens & Loeff ESG Conference

Main Capital Partners: LP Diner

Mathijs Biesta en Nancy Kouwenhoven waren recent bij het Main Capital Partners LP diner in Voorburg. Main Capital is een Europees private equity fonds met een focus op software bedrijven en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Boston, USA. Main Capital is een van de fondsen waarin BB Capital Fund Investments investeerder is.

Bij het evenement waren de Nederlandse investeerders van Main Capital aanwezig en een grote vertegenwoordiging van het senior team, wat een goede gelegenheid was om bij te praten met elkaar. Daarnaast was er een prresentatie over de ontwikkelingen binnen de huidige fondsen en toelichting op de lancering van de nieuwe fondsen Main Capital VIII en Main Foundation II.

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen