BB Capital’s Friday Feed – Edition #41

29 september 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Foto: Boijmans van Beuningen Depot in Rotterdam

IMAP event: rondleiding Depot Boijmans van Beuningen

Susan van Koeveringe en Nancy Kouwenhoven waren op uitnodiging van adviesbureau IMAP bij Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld met meer dan 154.000 kunstwerken. IMAP is sponsor van Boijmans Van Beuningen en heeft met kunstliefhebber Balthazar den Breems een uitstekende ambassadeur.

In het depot zijn alle kunstwerken opgeslagen, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer, restauratie en onderhoud van een collectie te zien en biedt hiermee een blik achter de schermen van het museumwerk. Met name de exclusieve toegang tot de depotruimtes, waarbij het nodig was een stofvrije jas aan te trekken zodat de kunst zo goed mogelijk beschermd blijft, was erg interessant om eens mee te maken.

Foto: Susan van Koeveringe bij Boijmans Depot

Onze reactie op: ‘Nog minder vrouwen in Nederlandse private equity dan in buitenland’

– artikel in het FD

Afgelopen vrijdag kaartte het FD het gebrek aan diversiteit binnen Nederlandse private equity fondsen aan. Hieruit is gebleken dat binnen Nederlandse fondsen slechts 32 op 575 partners vrouw is. Naast alle beweegredenen waarom diversiteit nog steeds een pijnpunt is, bewijst BB Capital het tegendeel.

BB Capital is opgericht door een vrouw, Susan van Koeveringe. Mogelijk is dat de reden dat er nooit bewust nadruk is gelegd op quota’s. Een gezonde bedrijfscultuur is waar het om draait. Terwijl binnen de Nederlandse private equity slechts 5 procent van de partners vrouw is, is dat bij BB Capital 50 procent. Gemiddeld bestaan de investeringsteams voor 13 procent uit vrouwen, ook dit is bij BB Capital 50 procent. Ons team bestaat uit acht vrouwen en acht mannen. Hoe komt het dat het bij ons wel lukt en andere fondsen maar geen ‘vrouw kunnen vinden’? De kunst om diverse teamleden samen te brengen ligt aan de basis van de BB Capital cultuur. Er wordt goed nagedacht over hoe de verschillende achtergronden samen het team kunnen versterken.

Level20
Het aantrekken van vrouwen in de sector is niet het enige wat telt, ook het behouden is van groot belang. Afgelopen woensdag heeft Victoria van Grotenhuis, investment associate BB Capital, de mogelijkheid gekregen om aan de eerste jaarlijkse workshop van Level20 deel te nemen. Level20 is een non-profit organisatie die de gender-diversiteit binnen private equity en venture capital wil vergroten. “Level20 heeft me tot nu toe erg geholpen met het ontwikkelen van mijn soft skills binnen PE en de kans gegeven om te connecten met like-minded vrouwen in deze sector” zegt Victoria. Tijdens de workshop kwam duidelijk naar voren dat niet ieder fonds er hetzelfde over denkt. Wanneer we willen investeren in de toekomst, moeten we het team van morgen ook bouwen en daar heeft BB Capital alvast een stapje voor.

 

Lees het FD artikel hier

Brookz en Dealsuite.com: lunch

Afgelopen woensdag waren Victoria van Grotenhuis en Julian Neijzen aanwezig bij de lunch van Brookz & Dealsuite.com.

Naast een heerlijke lunch en een interessante introductie van de platforms, was het de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen binnen de wereld van private equity te ontmoeten. Een goed begin voor een mooie samenwerking!

BC Partners: Annual Investor Conference 2023 in Londen

Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta waren deze week aanwezig bij de Annual Investor Conference 2023 van BC Partners in Londen. BC Partners is een fonds waar BB Capital Fund Investments sinds 2020 in investeert.

BC Partners richt zich op middenmarkt transacties in Europa en de VS. Tijdens de conferentie lag de nadruk op de verschillende de sectoren waarin BC Partners investeert, zoals technologie, media & telecom (TMT), consumer en healthcare. Binnen deze sectoren investeert BC Partners vanuit een partnership-gedachte in sterke familiebedrijven met enerzijds een sterke groei, maar anderzijds een goede defensieve positie. Zo is BC Partners in staat om in alle marktomstandigheden een robuuste portefeuille op te bouwen.

De eerste exit in het fonds van BC Partners waarin BB Capital Fund Investments investeert is inmiddels al een feit met de verkoop van de Italiaanse machinebouwer IMA aan de Amerikaanse merchant bank BDT&MSD. Een mooi resultaat!

Foto: Mathijs en Susan proosten op een inspirerende dag

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen