BB Capital’s Friday Feed – Edition #35

18 augustus 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

New Team Members: Julian Neijzen & Victoria van Grotenhuis

We breiden flink uit! In de komende weken stellen wij onze nieuwe team members graag voor. Deze week Julian Neijzen en Victoria van Grotenhuis.

Julian behaalde cum laude zijn master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deed ervaring op binnen Corporate Finance bij Nielen Schuman. Hier was hij gefocust op het uitvoeren van zowel M&A als Debt Advisory deals. Bij BB Capital zal hij als Investment Analyst verantwoordelijk zijn voor het analyseren, beoordelen en ondersteunen van nieuwe investeringsmogelijkheden.

Victoria studeerde economie aan de Universiteit van Saint-Louis en de KU Leuven. In die periode was zij actief in business competitions en mede-oprichter van een startup. Daarna ging ze aan de slag bij One Two Capital in Amsterdam waar zij waardevolle Private Equity ervaring heeft opgedaan. In haar vrije tijd is Victoria regelmatig op de tennisbaan te vinden en haar vrienden maakt ze aan het lachen (en soms ook niet) wanneer ze haar stand-up comedy grappen op hen uittest. Bij BB Capital gaat Victoria aan de slag Investment Associate. 

Welkom beide!

Sparkling Society: 175 miljoen downloads

Sparkling Society vierde deze zomer de 175 miljoenste download wereldwijd. De Nederlandse citybuilding specialist bereikt hun internationale miljoenenpubliek met games voor Android en iOS. Gespeeld over de hele wereld, gemaakt in Delft. Check ook de prachtige, nieuwe company website van ons portfoliobedrijf. They know how to tell stories indeed!

Bezoek hier de website en ontdek het verhaal achter Sparkling Society

Argos Index® 2st Quarter 2023

Gedurende de zomerperiode is de laatste update van de Argos Index gepubliceerd, waarover wij elk kwartaal berichten. Deze index volgt de waardering van niet-beursgenoteerde mid-market bedrijven in Europa en werd eind 2006 voor het eerst gelanceerd door Argos Wityu en Epsilon Research. Argos Wityu is een van de fondsmanagers waarin BB Capital Fund Investments investeert.  

 De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:

  1. De Argos Index® stabiliseert deze nu op 9.9x EBITDA, waar deze tot en met het vorige kwartaal nog een dalende trend liet zien
  2. Deze trend wordt gedreven door waarderingen betaald door strategische kopers, enerzijds door de stijging in waardering van deze bedrijven zelf op de publieke markten (aandelenbeurzen) en betere resultaten dan verwacht, waardoor ze weer naar nieuwe koopmogelijkheden op zoek gingen. Waarderingen betaald door private equity dalen licht verder naar 10.3x EBITDA
  3. Het aandeel van transacties met een “extreme” multiple, gedefinieerd als meer dan 20x en minder dan 7x is op het hoogste niveau ooit: 48% van de transacties valt hierbinnen (22% van de transacties heeft een multiple boven de 20x en 26% onder de 7x)  
  4. Het aantal transacties in de Europese mid-market (gedefinieerd als de transactiewaarde tussen EUR 15m en EUR 150m ligt) en de totale waarde van deze transacties is licht gestegen ten opzichte van Q1 2023, met name gedreven door transacties door strategische kopers, zoals hierboven ook aangegeven bij item 2.

 

Lees hier de volledige Argos Index® 2nd Quarter 2023

Webinar BB Capital Fund Investments

De eerste webinar na de zomerstop staat gepland op 13 september om 10:00 uur. Wij hopen weer een enthousiaste groep geïnteresseerden te mogen verwelkomen tijdens deze webinar, waarin wij u in vogelvlucht meenemen door de highlights van het fonds en investeren in private equity. Aanmelden kan per email via contact@bbcapital.nl *

* Volg de email-link en reply rechtstreeks met uw naam en telefoonnumer. U ontvangt van ons een mail met de juiste gegevens voor deelname. 

Meer ervaren over de webinar en andere informatiebijeenkomsten? Check hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen