BB Capital’s Friday Feed – Edition #32

30 juni 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Voor aanvang van de Unigestion Annual General Meeting 2023 in Parijs

Unigestion: Annual General Meeting 2023

Deze week waren Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta aanwezig bij de Annual General Meeting van Unigestion. In Parijs bestond het programma uit een gedetailleerd overzicht van de ontwikkelingen van alle fondsen en was er ruimte voor een beschouwing over de ontwikkelingen in de bredere private equity sector. Trends als ESG en Artificial Intelligence staan hoog op de agenda bij Unigestion.

Via Unigestion investeert BB Capital Fund Investments in Europese small en mid cap co-investereringen en ‘emerging fundmanagers’.

 

Lees hier meer over de focus van Unigestion

Aeternus event: ‘De commissaris van vandaag is vooral bezig met morgen’

RVC-leden, ondernemers met een RVC, advocaten, private equity-investeerders en M&A-specialisten waren gisteren op Kasteel Groeneveld in Baarn bijeen om de rol van de Raad van Commissarissen te bespreken.

Het programma bestond uit een mini-college Finance door Dennis Vink die in driekwartier ROIC en replacement capex moeiteloos wist uit te leggen. Judge Huub Willems werd geïnterviewd. Met zijn ruime kennis en ervaring – van Ahold tot Estro, van Philips tot Ziggo – en sprekende praktijkvoorbeelden nam hij het publiek mee in de dynamiek van de RvC. Susan van Koeveringe was uitgenodigd om tijdens de paneldiscussie de rol van Private Equity verder toe te lichten.

 

Lees hier meer over de activiteiten van de Corporate Finance specialist

M&A Professionals Den Haag met NIBC

Dinsdagavond waren Aaron Bronneberg en Koen Cremers bij een bijeenkomst van de M&A Professionals in Den Haag, Dit keer was NIBC de gastheer van de avond. De bank gaf een presentatie over het recente nieuws rondom hun investeringstak NIBC Investment Partners, die gaat verzelfstandigen. Helaas kon NIBC nog niet volledig in detail treden, maar het was erg leuk om andere collega’s uit Den Haag (beter) te leren kennen en interessant om meer te horen over de huidige situatie van NIBC!

 

Lees hier meer over de ontwikkelingen rondom NIBC Investment Partners

Webinar BB Capital Fund Investments

In onze interactieve webinars nemen wij u in vogelvlucht mee door de highlights van het fonds. Ben u zich aan het oriënteren? Dan is een webinar een uitstekende mogelijkheid om BB Capital Fund Investments te leren kennen. Gewoon vanaf huis of op uw werkplek. De webinar duurt ca. 45 minuten. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Het eerstvolgende webinar is woensdag 5 juli 2023 van 11:00 tot 11:45 uur. Direct aanmelden kan per email naar contact@bbcapital.nl *

* Volg de email-link en reply rechtstreeks met uw naam en telefoonnumer. Dan bent u meteen aangemeld. 

Meer weten over of aanmelden voor de webinar? Kijk ook hier

BB Capital Academy gaat verder!

In de workshops van deze week stonden financieringen op het programma. Aaron Bronneberg, Rick Weening en Koen Cremers kregen tijdens de ochtendsessie door Deloitte een update over de markt, inzichten over het perspectief van de lening verstrekker en verschillende financieringsstructuren. In de middagsessie nam Loyens & Loeff het stokje over met een training over de juridische aspecten van een financiering zoals de term sheet, LMA documentatie en wat voor impact bepaalde clausules hebben op een onderneming. De training was een goede combinatie van hoe de commerciële kant en de juridische kant van een financiering elkaar raken en aanvullen!

Signature Event: Aftermovie

Een sfeervolle aftermovie waarmee we nog even kunnen nagenieten van ons jaarlijkse Signature Event twee weken geleden op een heerlijk zonnig landgoed Voorlinden! Wij kijken terug op een avond vol exclusieve exposities van Maarten Baas tot Rogier Roeters en Alex Katz. Van de ‘beach party’ aan het zwembad van Leandro Erlich, tot de unieke ‘Foodscapes’ van Chef Claartje Lindhout en natuurlijk onze investeerders en het team van BB Capital Investments. Samen hebben we er een uniek event van gemaakt.

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen