BB Capital’s Friday Feed – Edition #24

5 mei 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Wederom hoog rendement BB Capital Fund Investments in 2022

Afgelopen week hebben wij de resultaten van BB Capital Fund Investments over 2022 gedeeld met onze investeerders. Ons fonds heeft wederom een hoog rendement gerealiseerd. Zowel ten opzichte van beursgenoteerde aandelen als de private equity sector wereldwijd. Wij leggen u graag uit hoe deze resultaten tot stand komen. 

Hoog rendement in 2022

BB Capital Fund Investments heeft de resultaten van 2022 gepubliceerd. Het Fonds heeft een netto rendement van 10,6% gerealiseerd over het hele kalenderjaar 2022. Hiermee komt het jaarlijks gemiddelde netto rendement sinds oprichting uit op 16,4%. De participatiewaarde bedroeg EUR 1.722 op 31 december 2022 (eind 2021: EUR 1.557).

Uit de voorlopige marktdata van Preqin blijkt dat het rendement van BB Capital Fund Investments in 2022 hoger was dan het rendement van de wereldwijde private equity sector, zoals hieronder te zien is. Er zijn diverse redenen waardoor het rendement van BB Capital Fund Investments hoger is dan de markt:

 

  • BB Capital Fund Investments investeert voornamelijk in de stabiele Buy-out markt met een focus op Small, Mid en Large Cap investeringen. Dit segment had het beste rendement in 2022, variërend van +6% tot +19%. Mega Cap investeringen deden het beduidend minder met een negatief rendement van ruim -3%
  • BB Capital Fund Investments investeert niet in Venture Capital en Growth Capital. Beide segmenten hadden in 2022 een negatief rendement van respectievelik -15% en -2%
  • De gemiddelde ‘leeftijd’ van investeringen van BB Capital Fund Investments is nog relatief jong. Dat betekent dat er nog veel waardegroei gerealiseerd wordt
  • BB Capital Fund Investments investeert een deel van de portefeuille op de Secondary markt. Naast de goede spreiding realiseren Secondary fondsen ook hoge rendementen door tegen aantrekkelijke ‘discounts’  fondsbelangen van andere investeerders te kopen

Informatiebijeenkomst bijwonen?

“Maar hoe doet BB Capital Fund Investments dat nu precies?” is een veelgestelde vraag. Dat vertellen we u graag persoonlijk, bijvoorbeeld tijdens onze informatiebijeenkomsten en webinars.

Wilt u meer te weten komen over private equity als belegging? Benieuwd naar de unieke aanpak van BB Capital Fund Investments? Of gewoon een keer met ons kennismaken? Bezoek dan onze informatiebijeenkomst op vrijdag 12 mei 2023 of neem deel aan de interactieve webinar op 17 mei 2023. Aanmelden is geheel vrijblijvend en nu nog mogelijk viacontact@bbcapital.nl of 070 – 360 3066. Verderop leest u meer over deze events. Het aantal plaatsen van de informatiebijeenkomst is beperkt, dus meldt u snel aan.

Bekijk hier de resultaten en download de brochure met meer informatie over BB Capital Fund Investments 

Cosmetique Totale neemt Huidtherapie Amersfoort over

Cosmetique Totale neemt Huidtherapie Amersfoort over en breidt het aantal laserklinieken in Nederland verder uit. Met de overname van de Amersfoortse vestiging van Huidtherapie Amersfoort groeit het bedrijf daarmee naar 68 eigen vestigingen door heel Nederland, België en Frankrijk. Met de overname kan nog beter worden voldaan aan de groeiende vraag naar gespecialiseerde laserbehandelingen & peelings.

Lees hier het volledige persbericht

RealDeals ‘Healthcare 2023 rapport

Real Deals sprak met Susan van Koeveringe en Mathijs Biesta voor hun “Healthcare Report 2023”. Uit het rapport van het grootste Europese private equity nieuwsplatform blijkt dat gezondheidszorg een ‘baken van stabiliteit’ vormt in een onrustige markt.

Wij delen inzichten over de groeiende cosmedische sector waarbinnen met portfoliobedrijf Cosmetique Totale BV sinds 2020 een succesvolle internationale buy-en-build strategie is ingezet. 


Lees het volledige rapport hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen