BB Capital’s Friday Feed – Edition #22

21 april 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

ING Private Equity Event 2023

Deze week waren we bij het ING Private Equity Event 2023 in het Rijksmuseum. Een mooie gelegenheid om zowel onze mede-investeerders als ING bankiers te ontmoeten!

Het evenement begon met een aantal interessante sprekers: André Kuipers vertelde zijn indrukwekkende verhaal over zijn ruimtemissies en liet met een aantal interessante voorbeelden zien hoe de blik van buitenaf op onze planeet doet ons beseffen hoe kwetsbaar deze is. Ook vertelde hij hoe innovatie en techniek vanuit de ruimtevaart wordt toegepast om duurzaamheid inzichtelijk te maken. Aansluitend vertelde Marieke Blom, Chief Economist van ING, haar visie op de huidige marktontwikkelingen en verwachting voor de toekomst. Steven van Rijswijk, CEO van ING, sloot en deelde de visie van ING op sustainability en hoe dit in de hedendaagse praktijk verwerkt zit. Aansluitend een exclusieve tour door de prachtige Vermeer Expositie.

AlpInvest: 2023 Dutch LP Impact Round Table

Op vrijdag 14 april waren wij te gast op het hoofdkantoor van AlpInvest voor de 2023 Dutch LP Impact Round Table. Een rondetafeldiscussie met diverse Nederlandse investeerders van AlpInvest over Impact investeren in private equity. Het thema Impact beleggen staat bij iedereen hoog op de agenda. Uit een door AlpInvest gehouden enquête blijkt dat 70% van de respondenten verwacht de komende 3 jaar tenminste 10-20% van haar portefeuille in Impact te investeren. Een jaar geleden gold dat voor slechts 50% van de respondenten. De uitdagingen hierbij zijn voornamelijk hoe de juiste Impact investeringen gevonden kunnen worden, wat het risico is van Impact investeringen en – niet onbelangrijk – hoe de daadwerkelijke impact gemeten kan worden.

Responsible Investment
Impact heeft voor iedereen een verschillende betekenis heeft. Vanuit haar historie, als voormalig onderdeel van twee grote Nederlandse pensioenuitvoerders, heeft AlpInvest al decennialang een Responsible Investment beleid, dat zij toepast op alle relaties met fondsmanagers en investeringen waarmee AlpInvest zaken doet. Het nieuwste Co-investment fonds waarin BB Capital Fund Investments investeert heeft formeel de classificatie SFDR 8.

 

Lees hier meer over ‘Responsible Investment’ van AlpInvest

BB Capital Fund Investments: interactieve webinar op woensdag 17 mei 

In onze interactieve webinars nemen wij u in vogelvlucht mee door de highlights van het fonds. Ben u zich aan het oriënteren? Dan is een webinar een uitstekende mogelijkheid om BB Capital Fund Investments te leren kennen. Gewoon vanaf huis of op uw werkplek. De webinar duurt ca. 45 minuten. Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Het eerstvolgende webinar is op woensdag 17 mei 2023 van 11:00 tot 11:45 uur. Direct aanmelden kan per email naar contact@bbcapital.nl

 

Meer weten over onze webinars? Kijk hier

BB Capital is hiring!

We’re hiring! Binnenkort hopen wij nieuwe analysten en stagiairs te verwelkomen die ons team komen versterken. Zowel op onze Direct Investments als Fund Investments afdeling. Check de carrièrepagina voor de beschikbare vacatures! Wie weet zien wij jou binnenkort voor een gesprek bij ons op kantoor in Den Haag. 

 

Bekijk de carrièrepagina en de vacatures hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen