BB Capital’s Friday Feed – Edition #21

21 april 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

BB Capital Fund Investments: informatiebijeenkomsten

Het team van BB Capital in real life ontmoeten? Ervaren of investeren in private equity bij u past? Binnenkort organiseren wij weer diverse informatiebijeenkomsten bij ons op kantoor in Den Haag. U kunt hier  laagdrempelig kennismaken met de mogelijkheden van investeren in private equity via BB Capital Fund Investments. De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op vrijdag 12 mei 2023 van 12:00 tot 13:30 uur. Aanmelden kan rechtstreeks via de mail: contact@bbcapital.nl

 

Meer weten over  het programma van de informatiebijeenkomsten? Kijk hier

ESG Advanced Training (Deel II)

In navolging van twee weken geleden hebben we deze week het tweede deel van de ESG Advanced Training van de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen) bijgewoond. Waar vorige bijeenkomst met name gericht was op het juridisch kader en regelgeving stond nu de meer praktische kant van ESG centraal. PWC vertelde over het belang en de scope van ESG due diligence bij het aan- en verkopen van bedrijven. Ook werd de vraag ‘hoe neem je ESG mee in de waardering van een bedrijf?’ behandeld. Waterland Private Equity hield een presentatie over hoe zij ESG geïntegreerd hebben binnen hun portfolio management en hoe zij ESG voortgang monitoren bij portfoliobedrijven. AlpInvest sloot af met inzichten over ESG reporting naar LP’s (investeerders), zowel bij fund raising als gedurende de looptijd van een fonds.

Twee zeer interessante dagdelen en goed om inzicht te krijgen hoe de diverse omgaan met ESG.

VC Afterwork x Volkshotel

Onze Investment Associate Aaron Bronneberg was gisteren aanwezig bij de NVP VC AFTERWORK borrel in het Volkshotel in Amsterdam. BB Capital is geen VC-investeerder, maar in de wereld van startups kunnen wij wel kennismaken met geschikte kandidaten voor mogelijke add-on aqcuisities voor onze portfoliobedrijven. En een drankje op een leuke locatie met inspirerend gezelschap op een mooie donderdagavond is natuurlijk ook niet verkeerd!

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst is hier terug te lezen

Rede Partners Sustainability & Impact report

Rede Partners heeft gedurende 2022 een survey gehouden onder een selecte groep van 160 institutionele investeerders wereldwijd. Hieronder zijn de 6 belangrijkste conclusies uit het rapport. 

Bekijk het volledige rapport hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen