BB Capital’s Friday Feed – Edition #15

24 februari 2023

Elke week treft u hier op vrijdag de laatste updates van BB Capital Investments. Met insights en nieuws over onze portfoliobedrijven en de fondsen waar we met BB Capital Fund Investments in investeren. Maar ook: waar zijn we geweest, wat hebben we gezien en wat valt ons op? Wij delen het graag. 

Masterclass: vintagejaar 2023

Op vrijdag 24 maart 2023 vanaf 15.30 uur organiseert BB Capital Fund Investments een nieuwe Masterclass: “Wordt 2023 Private Equity’s beste vintagejaar ooit?”.

Private equity fondsen worden – vergelijkbaar met goede wijnen – ingedeeld naar ‘vintagejaren’ om een goede vergelijking van rendement te kunnen maken. En net als bij de druiven, is er ook voor wat betreft de financiële markten altijd veel te doen over de kwaliteit van de aankomende ‘oogst’. We zijn allemaal benieuwd wat dit jaar gaat brengen en hoe we over een paar jaar terugkijken op 2023.

Deze exclusieve Masterclass bestaat uit een paneldiscussie onder de prikkelende leiding van Jort Kelder. De panelleden gaan dieper in op de financiële economie, inflatie, rente en de impact hiervan op private ondernemingen. Onze econoom Han Dieperink is een van de panelleden. De overige deelnemers worden de komende weken bekend gemaakt.

Wilt u verzekerd zijn van een plek? Meld u dan snel aan. Dat kan via contact@bbcapital.nl. 

Cosmetique Totale: „Ik heb nu een ander leven”

Journalist Carlijn Vis schreef voor het NRC een uitgebreid verslag over het weg laten halen van tatoeages. Cosmetique Totale is de huidkliniek waar deze behandelingen met succes hebben plaatsgevonden. In het artikel diverse persoonlijke ervaringen en uitleg over de mogelijkheden en behandelmethodes.

 

Lees het volledige artikel hier

BC Partners Update Call

Het tweede half jaar van 2022 was in meerdere opzichten lastig voor private equity investeerders: het merendeel van de transacties (67%) bestond uit bolt-on transacties (toevoegen van add-on acquisities aan platform) en exit activiteiten waren laag, met name omdat de IPO markt zo goed als dicht was.

BC Partners zelf heeft in deze periode met name gefocust op waarde creatie binnen de portefeuille door middel van actief aandeelhouderschap: het uitvoeren van veel bolt-on acquisities (175), inkoop- en cost saving programma’s en doorvoeren van prijsstijgingen richting klanten en afnemers (97% van de portfolio heeft een prijsstijging van gemiddeld 7% doorgevoerd).

Stabilisatie in 2023 
Voor 2023 ziet BC Partners stabilisatie van de negatieve macro-economische trends van 2022: de inflatiepiek is achter de rug en de economie groeit weer langzaam waarbij een recessie lijkt uit te blijven. Met name de outlook voor Europese groei is verbeterd wat positief is voor de activiteiten van BC Partners.

 

Een volledig rapport zal op termijn hier beschikbaar komen

BB Capital is hiring!

We’re hiring! Binnenkort hopen wij nieuwe analysten en stagiairs te verwelkomen die ons team komen versterken. Zowel op onze Direct Investments als Fund Investments afdeling. Check de carrièrepagina voor de beschikbare vacatures! Wie weet zien wij jou binnenkort voor een gesprek bij ons op kantoor in Den Haag. 

 

Bekijk de carrièrepagina en de vacatures hier

 

Voortaan elke vrijdag BB Capital’s Friday Feed met de nieuwste updates, insights en terugblikken in uw mailbox? *na de klik eerst het verzoek om de voorwaarden via de banner te accepteren, dan wordt u daarna doorgeleid naar het formulier. Dank!

Susan van Koeveringe

Susan is opgegroeid in een ondernemersgezin en startte na haar studie Bedrijfskunde Finance Investments bij ABN AMRO bank. In 2007 richtte ze BB Capital op, om ondernemers en de professionele financiele wereld van Private Equity te verbinden.

Meer weten over investeren in private equity via BB Capital Fund Investments?

Met BB Capital Fund Investments kunt u profiteren van de mogelijkheid om direct te investeren in een gespreide portefeuille met private equity beleggingen. Wij investeren uw individuele private equity vermogen onafhankelijk en langjarig in de private equity sector met een duurzaam hoog rendement van 10-15% per jaar. Meer weten over investeren in BB Capital Fund Investments?

Meer artikelen