BB Capital neemt meerderheidsbelang in gamebedrijf Sparkling Society

30 oktober 2018

DELFT – BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Sparkling Society, ontwikkelaar van games voor mobiele telefoons. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Het gamebedrijf uit Delft zal de investering gebruiken voor het uitbouwen van haar dominante positie binnen het segment van ‘city building games’.

Sparkling Society werd in 2013 opgericht door Edwin Morren en Mark Peeters. Wereldwijd spelen miljoenen mensen de games die worden ontwikkeld in Delft. Het doel van een city building game, ofwel een ‘steden bouwspel’, is om een stuk grond of eiland uit te bouwen tot een florerende stad met ruime werkgelegenheid en voorzieningen, zodat er zoveel mogelijk tevreden burgers kunnen leven.

Sim City van de troon stoten

‘SimCity van de troon stoten, dat was vanaf het begin ons doel,’ aldus Creative Director Edwin Morren. ‘Het is supergaaf om te zien dat we al zo snel dichtbij het realiseren van die droom zijn gekomen.’ Met de investering wil Sparkling Society het platform verder opschalen, om zo behalve in de Verenigde Staten en Europa, ook in China een dominante speler te worden. ‘Onze kracht ligt in het ontwikkelen van mooie spellen voor onze online community. In BB Capital hebben we een sterke strategische partner gevonden die ons zal ondersteunen om ook aan de bedrijfsmatige kant onze ambitieuze groeidoelstellingen in goede banen te leiden,’ zegt CEO Mark Peeters. ‘Wij willen in de komende jaren onze omzet verdrievoudigen en minstens twee van onze games zien uitgroeien tot Unicorns*.’

Wereldwijde markt

Het bouwspel City Island was in 2013 de eerste game die Sparkling Society introduceerde. Inmiddels bevat het portfolio alweer vijftien spellen en stevenen de Delftenaren af op 100 miljoen downloads in 137 landen. Van Afrika tot Zuid-Amerika en van Europa tot Japan. De games zijn verkrijgbaar in vierentwintig verschillende talen en beschikbaar op alle grote mobiele platforms. De ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met Google en een team van artists die de verschillende assets binnen de games bouwt. In 2017 werden de spellen samen 1 miljard minuten gespeeld, wat neerkomt op maar liefst 1900 jaren spelplezier. Sparkling Society verdient aan de in-app aankopen en met de (video) advertentieruimte die wordt aangeboden binnen de virtuele omgevingen.

Dynamische sector

‘Sparkling Society is een onderneming met ambitieuze, internationale doelstellingen in een bijzonder interessante en dynamische sector. In combinatie met de kwaliteit, kennis en het enthousiasme van het management team, zijn wij zeer verheugd om mee te kunnen bouwen aan de groei van Sparkling Society,’ aldus Susan van Koeveringe van BB Capital Investments. BB Capital is gevestigd in Den Haag en investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen met een internationale focus in diverse sectoren, waaronder onderwijs, ICT en zakelijke dienstverlening.

textiel-innovatie-fonds

Meer nieuws