NederlandsEnglish ma - vr 09:00 - 17:00 +31 (0)70 360 30 66
Email: professionals@bbcapital.nl

Instituut voor Hyperbare Geneeskunde

BB Capital heeft met haar zorgfonds in april 2012 een meerderheidsbelang verworven in het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG). Bij IvHG worden patiënten behandeld met hyperbare zuurstof (HBO).

Hyperbare zuurstoftherapie (HBO) is een erkende behandeling waarbij patiënten gedurende 2 uur in een drukcabine bij een omgevingsdruk van 2,5 atmosfeer, 100% zuurstof inademen. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ ) heeft 9 indicaties erkend en deze worden volledig vergoed in het basispakket. Het IvHG is marktleider en bestaat al meer dan 15 jaar. Er zijn vijf behandelcentra. Deze zijn te vinden in Hoogeveen, Arnhem, Rotterdam en Waalwijk en Utrecht.

BB Capital heeft haar belang in mei 2018 verkocht aan Excellent Clinics. Door de overname van het IVHG biedt zij een geïntegreerde aanpak bestaande uit een combinatie van hyperbare geneeskunde en multidisciplinaire wondbehandeling voor patiënten in heel Nederland met complex genezende wonden.

Excellent Clinics is onderdeel van Eurocept Groep. Eurocept is internationaal actief met ruim 400 miljoen omzet en 300 medewerkers. Sinds 2013 is GIMV betrokken als mede aandeelhouder van Eurocept Groep.