BB Capital creëert marktleider in kinderopvang software

DEN HAAG – BB Capital Investments heeft vanuit haar participatie in Flexkids een meerderheidsbelang genomen in Konnect, HHB en TecSoft, waarmee een positie als marktleider in de kinderopvang software is ontstaan. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend.

Samen met co-investeerder Vortex Capital Partners zal de private equity maatschappij uit Den Haag zich richten op de doorontwikkeling van ERP-software voor de kinderopvang sector: ‘Personeelsplanning, kindplanning en oudercommunicatie zijn voortaan samen onder één digitaal dak gehuisvest,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital. ‘Het doel van de ERP-software die wij ontwikkelen is de volledige bedrijfsprocessen van kinderopvangorganisaties nog beter te ondersteunen. Dat is mede noodzakelijk vanwege de toegenomen regeldruk vanuit overheid.’

Marktleider
De nieuwe organisatie bedient ruim 500 klanten, wat gelijk staat aan zo’n 75% van de Nederlandse kinderopvangmarkt. Van Koeveringe: ‘Deze investering is volledig in lijn met onze focus binnen de snel groeiende IT-sector.’ Vortex Capital Partners als mede investeerder zorgt voor extra netwerk en expertise op het technologische vlak.

Sterke partners
De directie van het nieuwe samenwerkingsverband bestaat uit Michiel Cornelissen (Flexkids), Peter Baars (Konnect) en Marc Kuijer (Konnect). Cornelissen: ‘Samen hebben we meer slagkracht, zodat we nog beter aan de wens van de kinderopvangmarkt kunnen voldoen. Betrouwbaarheid, functionaliteit en gebruiksgemak staan daarbinnen centraal.’ Peter Baars geeft aan in BB Capital Investments een financiële partner gevonden te hebben die zijn groeiambities ondersteunt. ‘Zij willen samen met ons in de toekomst investeren. Een toekomst waarin we als marktleider de continuïteit van onze open geïntegreerde software nog beter kunnen garanderen.’

Toonaangevend en innovatief
‘Wij willen samen de beste service in de branche leveren en het meest aantrekkelijke platform,’ aldus Michiel Cornelissen. ‘Onze focus blijft gericht op het zo goed mogelijk faciliteren van primaire processen in de kinderopvang. Wij kunnen als specialist echt het verschil maken en kinderopvangorgansaties voorzien van een verticaal geïntegreerde oplossing. Oftewel; een geheel op de bedrijfsvoering van kinderopvang afgestemd digitaal platform op abonnementsbasis, dat geschikt is voor alle devices. Wij zien volop kansen om te innoveren!’

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

BB Capital verkoopt participatie in The Rent Company

DEN HAAG – BB Capital heeft haar participatie in The Rent Company verkocht aan Waterland Private Equity Investments, dat maken beide partijen vandaag bekend. The Rent Company faciliteert Bring Your Own Device projecten voor toegang tot digitaal onderwijs.

The Rent Company is gevestigd in Den Bosch en biedt inmiddels ruim 120.000 leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke prijzen en voorwaarden een device (laptop of Chromebook) te gebruiken. Met een laptop of Chromebook krijgen leerlingen voor een beperkt maandelijks bedrag toegang tot elektronische leeromgevingen en digitale lesmethodes. Software, service en verzekering zijn inbegrepen in het abonnement. The Rent Company werkt vanuit de visie dat digitaal onderwijs voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk behoort te zijn.

Marktleiderschap en internationalisering
Investeringsmaatschappij BB Capital Investments heeft The Rent Company in 2016 opgenomen in haar investeringsportefeuille, met als doel het bedrijf succesvol uit te bouwen tot een toonaangevende organisatie in Nederland op het gebied van Bring Your Own Device en Choose Your Own Device projecten binnen het voortgezet onderwijs. In 2017 werd het platform My Digital Schoolbook geïntegreerd in de dienstverlening van The Rent Company. Met behulp van dit online portal wordt eenvoudig inzicht gegeven in alle zaken betreffende het gebruik van devices in het onderwijs voor leerlingen, ouders en onderwijsinstellingen. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de positie van The Rent Company verder te verstevigen. In de afgelopen drie jaar is The Rent Company substantieel gegroeid door zich volledig te richten op het voortgezet onderwijs. Met de acquisitie door Waterland Private Equity Investments heeft de onderneming de mogelijkheid haar activiteiten ook in het buitenland en naar aanpalende markten uit te breiden.

Waterland
Waterland is een internationale investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en toegewijde marktexpertise stelt Waterland haar partners in staat om zowel organisch als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland fungeert als actieve aandeelhouder en speelt een belangrijke rol in de strategische en operationele ontwikkeling, groei en prestaties van de bedrijven in haar investeringsportefeuille. Waterland beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard, heeft meer dan 650 overnames uitgevoerd in meer dan 85 verschillende sectoren en heeft kantoren in zeven Europese landen (Nederland, België, Duitsland, Polen, Denemarken, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk).

BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

Honderd miljoenste download voor Delftse game ontwikkelaar Sparkling Society

DELFT – Sparkling Society viert deze week de honderd miljoenste download. De ontwikkelaar van games voor mobiele telefoons uit Delft heeft deze mijlpaal gerealiseerd met diverse ‘unicorns’ in haar portfolio. 

 

In 2013 was City Island de eerste game die oprichters Edwin Morren en Mark Peeters introduceerden. Inmiddels spelen wereldwijd miljoenen mensen de city building games die nog steeds worden ontwikkeld in Delft. Met de honderd miljoenste download is een volgende mijlpaal bereikt, nadat de spellen in 2017 gezamenlijk al meer dan een miljard minuten werden gespeeld.

Unicorn status
Het doel van een city building game, ofwel een ‘steden bouwspel’, is om een stuk grond of een eiland in een fictieve wereld uit te bouwen tot een florerende samenleving met ruime werkgelegenheid en voorzieningen, zodat er zoveel mogelijk tevreden burgers kunnen leven. ‘Een uitgebreide, wereldwijde community van gamers volgt alle ontwikkelingen rondom de spellen en de nieuwe releases en heeft daarmee een belangrijk aandeel in het succes,’ aldus CEO Mark Peeters. ‘Een unicorn bouwen was onze droom toen we begonnen. Dat is game-jargon voor een spel dat gedurende een langere periode populair blijft. City Island 5, het vijfde deel uit de serie, is onze beste game tot nu toe. De komende jaren blijven wij dit spel verbeteren door steeds toffe nieuwe features toe te voegen.’

 
Mobiele platforms 
Het portfolio van de Delftenaren telt bijna twintig spellen die beschikbaar zijn op alle grote mobiele platforms, zoals Android en Apple. De ontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met Google en een team van artists die de verschillende designelementen binnen de games verzorgt. Sparkling Society verdient aan de in-app aankopen en met de (video) advertentieruimte die wordt aangeboden binnen de virtuele omgevingen. In 2018 ontving het platform een investering van BB Capital Investments uit Den Haag, met behulp waarvan het bedrijf haar groeiambities verder blijft ontwikkelen. 

Textile Innovation Fund invests in sustainable textile dye solutions company Nature Coatings

LOS ANGELES – The Textile Innovation Fund acquired a majority stake in Los Angeles based Nature Coatings Inc. The cleantech company transforms wood waste into high performing black pigments.

With the investment Nature Coatings will further improve their eco-friendly manufacturing process. A closed-loop and a circular system, with wood waste sourced from sustainable FSC certified forests. . No external energy is required to run the equipment. The process does not emit any CO2 or other greenhouse gases. Nature Coatings’ pigments are designed for industry. They are cost competitive and easy to use with existing equipment and water based formulas that do not require any upfront capital expenditure.

Nature Coatings was founded by Jane Palmer in 2017. Palmer has worked with pigments and dyes in the apparel industry for over 15 years. She opened Noon Design Studio, the first dye house in the United States to specialize in using plant-based dyes, in 2010. After recognizing the demand and interest in plant-based dyes, but also understanding their limitations such as poor colorfastness, higher cost, excessive use of water and inconsistent results, she turned her focus to developing modern and sustainable high performing bio-based pigments.

Since the company’s founding in 2017, the Nature Coatings team has successfully developed a new black pigment for mass markets. Nature Coatings has received two prestigious National Science Foundation Awards, participated in Fashion for Good’s Accelerator Program, is currently participating in Fashion for Good’s Scaling Program, and is a portfolio company at the Los Angeles Cleantech Incubator.

Textile Innovation Fund stands for innovation in textile business: from fibre to bits, and from strings to sensors. The fund is managed by BB Capital Investments from The Hague and provides growth capital, network and expertise for scale up companies in a various range of textile industries.

BB Capital Fund Investments maakt investeren in private equity makkelijk

Persbericht 

DEN HAAG – BB Capital Fund Investments biedt toegang tot gespreide private equity investeringen met rendement vanaf de eerste dag. Onder het motto ‘Private Equity made easy’ heeft de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital een nieuw fonds geopend.

BB Capital belooft met Fund Investments investeren in private equity gemakkelijk en toegankelijk te maken. Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital: ‘Met Fund Investments bieden wij de mogelijkheid om naast BB Capital in andere fondsen te participeren. Private Equity staat bekend als een zeer aantrekkelijke, maar moeilijk toegankelijke beleggingscategorie. Via Fund Investments kan investeren voortaan makkelijk en overzichtelijk binnen één gespreide portefeuille, zodat de investeerder profiteert van een stabiel hoog rendement.’

One-stop-shop voor private equity investeringen
Fund Investments is ontstaan als het antwoord op de wens van investeerders en vermogende families binnen het netwerk van BB Capital om in meerdere private equity fondsen te kunnen participeren, met behoud van de kennis en ervaring van hun ‘eigen’, vertrouwde investeringsmaatschappij. Van Koeveringe: ‘Fund Investments is in feite een one-stop-shop voor private equity investeringen. Het fonds heeft een zogeheten evergreen structuur, waarbij toe- en uittreden mogelijk is.’

Private Equity made easy
Er is niet voor niets gekozen voor een slogan. ‘Private Equity made easy’ is de insteek. ‘Aan het hele wereldje kleeft soms toch het gevoel dat het allemaal moeilijk is en buiten bereik van veel individuele investeerders, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Met Fund Investments willen wij deze aantrekkelijke beleggingscategorie makkelijker toegankelijker maken,’ aldus Van Koeveringe. De minimale inleg voor deelname aan Fund Investments is 100.000 Euro.
BB Capital Investments
BB Capital Investments is gevestigd in Den Haag en is een bij de AFM geregistreerde fondsbeheerder. BB Capital Investments richt zich op Direct Investments, Fund Investments en Private Funds, allen gericht op private investeringen in groeiende MKB ondernemingen met een internationale focus. De investeerders van BB Capital Investments bestaan voornamelijk uit Nederlandse ondernemers en vermogende families, waarvoor BB Capital Investments maatwerk kan bieden.

BB Capital takes majority stake in Dutch mobile game company Sparkling Society

BB Capital Investments acquired a majority stake in Sparkling Society, a developer of games for mobile phones, both parties announced today. The game company from Delft will use the investment to further expand its dominant position within the ‘city building games’ segment.

Sparkling Society was founded in 2013 by Edwin Morren and Mark Peeters. Millions of people worldwide play the games that are being developed in Delft. The goal of a city building game is to develop a piece of land into a flourishing city with ample employment and facilities, to have as many happy citizens as possible.

Number one city building game
“Right from the start it was our goal to go after SimCity’s number one position,” says Creative Director Edwin Morren. “It is super cool to see that we have come so close to realizing that dream so quickly.” Sparkling Society uses the investment to scale up the platform, in order to become a dominant player not only in the United States and Europe, but also in China. “Our strength lies in developing beautiful games for our online community. In BB Capital we have found a strong strategic partner that will support us to keep our ambitious growth targets on the right track,” says CEO Mark Peeters. “We want to triple our turnover in the coming years and see at least two of our games becoming Unicorns*.”

Global market
The first game Sparkling Society introduced was City Island in 2013. To date the portfolio contains fifteen games and the game developers from Delft are heading for 100 million downloads in 137 countries. From Africa to South America and from Europe to Japan. The games are available in twenty-four different languages and on all major mobile platforms. The development takes place in close collaboration with Google and a team of artists that builds the various assets within the games. In 2017 their games all together were played for about 1 billion minutes in total, which amounts to no less than 1900 years of game time. Sparkling Society’s earning model is based on in-app purchases and the (video) advertising space offered within their virtual environments.

Dynamic sector
“Sparkling Society is a company with ambitious, international objectives in a particularly interesting and dynamic sector. In combination with the quality, knowledge and enthusiasm of the management team, we are very pleased to be able to contribute to the growth of Sparkling Society,” says Susan van Koeveringe from BB Capital Investments. The The Hague based investors are specialized in participating in Dutch SMEs with an international focus in various sectors, including education, business services and IT.

Textile Innovation Fund invests in sustainable Swedish fashiontech company We aRe SpinDye®

Textile Innovation Fund (Netherlands), Social Impact Ventures (Netherlands) and Bestbase Group (China) invest 3 million euros and their active involvement in We aRe SpinDye®. The Swedish fashion-tech company developed a sustainable coloring method for synthetic textiles, drastically reducing the massive negative environmental impact involved in the traditional dyeing process.

The global textile industry is accountable for significant negative environmental impact; water waste, water pollution and greenhouse gas emissions from the dyeing process are among the most disturbing. The Swedish fashion-tech company We aRe SpinDye® has developed a sustainable coloring method for synthetic textiles in the fashion and apparel industry. With the SpinDye® coloring process, water usage is reduced by 75 percent, the use of chemicals by 90 percent, energy consumption by 25 percent and the carbon dioxide emissions footprint is cut by 30 percent compared to traditional dyeing.

The three investors are showing their mutual commitment to drive change in the fashion and apparel industry towards a more sustainable and circular production that can be used by all textile companies concerned with resource efficiency.
“We aRe SpinDye® is a business ready to scale up its proven sustainable method for coloring synthetic textiles. With the quality and dedication of the We aRe SpinDye® team and our partner investors, we are pleased to be on board, creating the impact that is perfectly in sync with the kind of investments the Textile Innovation Fund is aiming for”, says TIF fundmanager Susan van Koeveringe

The standardized production process leads the highly analog industry towards a much needed digital shift, enabling the color consistency of the fabrics to be precise and replicable and minimizing the risk of recalls and cancelled orders.

Eske Scavenius from Social Impact Ventures, who will be joining SpinDye’s Board of Directors, says: “We are very excited to be investing in We aRe SpinDye®. We have been on the lookout for scalable innovations that combine business with impact and accelerate the transition towards a clean and healthy textile industry: We aRe SpinDye® fits the bill perfectly, and we look forward to supporting the company’s growth.” Warner Philips, partner at Social Impact Ventures and Board Chair of the Cradle to Cradle Products Innovations Institute, adds:  “Although We aRe SpinDye® is not yet C2C certified, it is exactly the kind of solution that the industry needs to become more sustainable, as evidenced by their impressive traction with fashion and apparel brands.”

This year We aRe SpinDye® got its breakthrough and brands like Bergans of Norway, Quiksilver, Fjällräven and Odd Molly are using the SpinDye®-coloring method. The products are labelled with the SpinDye®-sustainability KPIs and logo indicating the fabric is colored with the SpinDye®-coloring method. The company currently has positive cash flow, turned a profit in 2017, and this is the first time raising external capital.

“We at Bestbase Group think it’s wonderful to work with a group of people with ideals. We develop sustainable fabrics to do what we can to protect our environment and to give the coming generations a greener planet”, says Victor Zhu, CEO, Bestbase Group.

With this partnership, the three investors prove their commitment to drive change in the fashion industry towards a more sustainable and circular production process that can be used by all textile companies concerned with resource efficiency.

“I am thrilled to have Textile Innovation Fund, Social Impact Ventures and Bestbase Group on board as new partners. Their solid experience of supporting young businesses, new circular business models and maneuvering in the complex landscape of the textile industry will strengthen us. And most importantly, we all share a passionate belief that the textile industry must change for the better. The investment will give We aRe SpinDye® the resources to invest in growth and sets us on the path of being true change makers in the industry. We are looking forward to working with them”, says Axel Mörner, angel investor and chairman of We aRe SpinDye®.The investments will grow We aRe SpinDye®´s commercial reach and the impact of the brand, scale production capabilities and leverage the digital opportunities in the analog world of textile manufacturing, increasing the company´s already impressive growth trajectory.

Micke Magnusson, CEO at We aRe SpinDye® summarizes and concludes: “With our three new partners on board we will further fuel the revolution the fashion and apparel industry is going through. The global fashion industry is accountable for massive environmental impact and is one of the least digitalized industries on the globe. We are thrilled to have formed this partnership that will enable us to drive change faster and more effectively.’

 

De textielindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor milieuvervuiling op grote schaal. Verspilling en vervuiling van water en de uitstoot van broeikasgassen tijdens het verven van textiel zijn hiervoor de belangrijkste factoren. De duurzame methode van We aRe SpinDye reduceert waterverspilling met 75 procent, terwijl het gebruik van chemicaliën zelfs 90 procent lager is dan bij de gebruikelijke methodes. Het totale energieverbruik kan met 25 procent worden verminderd en de CO2-uitstoot ligt 30 procent lager.

 

De drie investeerders tonen met de investering hun betrokkenheid bij de veranderingen in de mode industrie: een meer duurzame en circulaire productiewijze die ervoor zorgt dat de textielsector efficiënter kan omgaan met de beschikbare natuurlijke hulpbronnen. Met het gestandaardiseerde productieproces van We aRe SpinDye® kan een hoofdzakelijk analoge industrie een digitale vertaalslag maken, waarmee het het verven van textiel kwalitatief hoogwaardiger en efficiënter wordt en de foutmarge omlaag gaat.

 

‘We aRe SpinDye® staat in de startblokken om hun innovatieve, duurzame techniek op grote schaal toe te passen. Wij zijn verheugd om, op basis van de kwaliteit en de toewijding van het We aRe SpinDye® team en onze mede investeerders, te participeren. Deze investering is in lijn met de investeringen waar het Textiel Innovatie Fonds naar streeft,’ aldus Susan van Koeveringe, fundmanager van het Textiel Innovatie Fonds.

 

‘Een bedrijf dat schaalbare innovatie combineert met een positieve impact op de textielindustrie, stond al een tijd op onze verlanglijst. We aRe SpinDye® past helemaal in dit plaatje. Wij kijken er dan ook naar uit om de groei van dit bedrijf te ondersteunen,’ aldus Eske Scavenius van Social Impact Ventures, die ook plaats zal nemen in de raad van bestuur van We aRe SpinDye®.

 

Het is de eerste externe investering voor het bedrijf dat in 2017 winst boekte. Merken als Bergans of Norway, Quiksilver en Fjällräven maken inmiddels gebruik van de SpinDye®- methode. Met de 3 miljoen euro wordt de internationale marketing opgeschaald en de productiecapaciteit vergroot. We aRe SpinDye® heeft de ambitie om de bewezen, indrukwekkende groei voort te zetten om zo verder te bouwen aan het realiseren van positieve impact en innovatie in de textielindustrie.

 

‘De ervaring en kwaliteiten van onze nieuwe partners zullen er mede voor zorgen dat wij onze ambitie om echte change makers in de industrie te worden gaan realisere,’ aldus Axel Mörner, voorzitter van de raad van bestuur van We aRe SpinDye®. Micke Magnusson, CEO van We aRe SpinDye® sluit zich daar bij aan: ‘De textielsector heeft nog grote stappen te maken op het gebied van digitale innovatie. Met deze partners hebben wij de expertise, ervaring en het kapitaal om een ware revolutie in de fashionindustrie te ontketenen.’

 

https://www.youtube.com/watch?v=eG402RIHLto

 

Textiel Innovatie Fonds neemt belang in duurzame kledinghanger

Pressrelease

 

THE HAGUE – Textile Innovation Fund (TIF) has taken an interest in NORMN Hangers. The investment will give NORMN Hangers the opportunity to expand it’s position as a leading innovator in sustainable fashion utilities.

The purpose of the investment is to bring to market NORMN Hangers’ breakthrough developments and accelerate the transition to circle economy solutions in the fashion industry. The company offers a complete sustainable clothing hanger solution for fashion outlets worldwide, replacing single-use plastic hangers that are currently used to transport garments from factory to store.

International expansion

‘With the participation of the Textile Innovation Fund we will be able to accelerate our international growth strategy,’ says Pieter Theron, CEO of NORMN Hangers. ‘We give brands the possibility to drastically reduce their plastic waste and help them tell better stories. NORMN Hangers provides both a powerful marketing tool for visual merchandising and branding and a product that is very easy to recycle.’

Patented products
NORMN Hangers are manufactured in the Netherlands, with offices in the UK and Denmark. The company was founded in 2011 with the goal to develop paper-based hanger solutions to replace the billions of plastic hangers used and thrown away every year. The patented products are made out of scrap paper and can be dispose of at any old paper recycling station. NORMN hangers are trusted by more than a hundred fashion brands in over twenty countries.

Sustainable vision
‘NORMN Hangers is a company with ambitious goals, a proven trackrecord and a sustainable vision. Combined with the quality of management, are these the pillars we based our investment on,’ says TIF fundmanager Susan van Koeveringe. TIF stands for innovation in textile business: from fibre to bits, and from strings to sensors. The fund is managed by BB Capital Investments from The Hague and provides growth capital, network and expertise for scale up companies in a various range of textile industries.

BB Capital Investments neemt meerderheidsbelang in Flexkids

Persbericht

 

DEN HAAG – Investeringsmaatschappij BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Flexkids. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Flexkids biedt Nederlandse kinderopvang bedrijven een volledig digitaal procesmanagement (ERP) platform.

Het bedrijf uit Haarlem heeft als doelstelling om in 2020 tweederde van de Nederlandse kinderdagverblijven en jeugdinstellingen te bedienen, waarmee de positie als marktleider in de digitalisering van de kinderopvangbranche verder uitgebouwd wordt. De investering helpt om deze groeiambitie te realiseren.

Flexkids platform
‘Het Flexkids platform is een digitale hub waarop alle data van partijen die bij kinderopvang betrokken zijn zo efficiënt en makkelijk mogelijk in een beveiligde omgeving wordt verwerkt,’ aldus Michiel Cornelissen, CEO van Flexkids. ‘De software van Flexkids is volledig cloudbased, crossdevice en modulair, zodat de tools en toepassingen mee kunnen groeien met de wensen van het bedrijf, of dat nu een grote organisatie is met tientallen vestigingen, of het kleine kinderdagverblijf op de hoek. Wij bieden een volledig op de organisatie afgestemd, geïntegreerd systeem, van administratie en planning tot realtime ouder-kind contact via de Flexkids app.’

Groeiambities
In Nederland zal Flexkids naast de kinderopvang ook andere instellingen binnen het primair onderwijs aansluiten op haar platform. Daarnaast wordt de komende jaren gekeken naar de mogelijkheden in het buitenland. Het Verenigd Koninkrijk is een logische eerste stap, vanwege de overeenkomsten in de regulering van de branche. Tegelijkertijd zijn België en Duitsland interessante markten, waar men op het gebied van innovatie en digitalisering van de kinderopvang nog een slag te maken heeft. Michiel Cornelissen: ‘Elke toepassing kan in principe op ons platform worden aangesloten. Financiële software, kindvolgsystemen, kwaliteitsonderzoek of de eigen website van de kinderopvang, maar ook de nieuwste Internet of Things technieken.’

Investering in de toekomst
‘De nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk zorgt ervoor dat de branche professionaliseert en zich ook steeds beter bewust is van de cruciale rol die het vervult binnen de samenleving. Flexkids biedt met veel succes een oplossing voor het optimaliseren van de werkwijze en een beveiligde omgeving voor de vastlegging van de data. Het platform is klaar om nog verder door te ontwikkelen. BB Capital is trots en enthousiast om hier haar steentje aan te kunnen bijdragen,’ aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital Investments. BB Capital investeert in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen in diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening.

The Rent Company en My Digital Schoolbook bundelen krachten

Persbericht

DEN BOSCH – The Rent Company en My Digital Schoolbook bundelen hun krachten. De Nederlandse frontrunners in verhuur en verkoop van laptops, chromebooks en tablets voor het digitale onderwijs, voegen hun kennis en platformen samen. Hiermee ontstaat een toonaangevende organisatie op het gebied van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) oplossingen voor middelbare scholen en beroepsopleidingen.

The Rent Company faciliteert de middelen voor digitaal onderwijs. Met het ‘Easy4u device abonnement’ biedt het bedrijf uit Den Bosch leerlingen en docenten de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een device zoals een chromebook, tablet of laptop te kopen of huren. ‘De voordelen van dit alles in één abonnement zijn de ‘in house’ servicepunten, een eigen serviceorganisatie, garantie-uitbreiding op onderdelen en dekking bij schade en diefstal. Zo maken wij digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk’, aldus Ronald van den Boogaard, directeur van The Rent Company.

My Digital Schoolbook ondersteunt onderwijsinstellingen met advies en implementatie van digitale transformatie trajecten. De focus ligt daarbij op het optimaliseren van de werkomgeving door mensen, processen en middelen te verbinden. Voor het onderwijs is er via My Digital Schoolbook een online portal beschikbaar waarbinnen zowel leerlingen als ouders, docenten en begeleiders inzicht hebben in het gebruik van de beschikbare digitale leermiddelen. ‘Samengaan met The Rent Company is een logische stap in ons groeiproces. Wij delen een gelijke visie en passie voor digitale oplossingen in het onderwijs,’ aldus Leon Kruit, directeur van My Digital Schoolbook.

In de afgelopen drie jaar is The Rent Company substantieel gegroeid door de focus op het voortgezet onderwijs. ‘Met de technologische knowhow en het geavanceerde platform van My Digital Schoolbook is The Rent Company klaar om verder op te schalen.’ zegt Van den Boogaard. ‘Wij bieden een platform met een betrouwbare, eigen service organisatie, zodat educatieve BYOD initiatieven in het onderwijs optimaal ondersteund zijn. Nu en in de toekomst.’